Szerbia
Vučić: Nem kegyelmezünk a terroristáknak
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb elnök a sürgősségi központban meglátogatta Miloš Jevremović csendőrt, aki ma délelőtt szolgálat közben sérült meg súlyosan Izrael belgrádi nagykövetsége előtt, amikor számszeríjjal támadtak rá. Az államfő azt üzente, Szerbia nem kegyelmez a terroristáknak.

Az elnök elmondta, Jevremović magánál van, a műtét jól sikerült. Hozzátette, amint kijön a kórházból, kitüntetést kap, mert komoly és felelősségteljes módon reagált, és kiiktatta a terroristát.

Vučić közlése szerint még egy személyt keresnek, akit ugyanaz az elv vezérel, mint a mai támadót. Arról is beszélt, hogy több személyt is megfigyeltek, köztük a támadót is, „talán még hét-nyolc nap kellett volna a letartóztatásukhoz”.

Megjegyezte, mindenkinek joga van a szabad vallásgyakorláshoz, de ezek a személyek szélsőséges és terrorista körökben mozognak, ezért megfigyelték őket.

„Tehát tudtak róla, hogy ez a személy, a fő terrorista látogatóba érkezett az édesanyjához, azonban szem elől tévesztették, s reggelre így végződött a történet” – mondta Vučić, megjegyezve, tudták, hogy valamire készül, de nem számítottak rá, hogy ilyen gyorsan cselekszik.

Hozzátette, Szerbiában mintegy száz olyan csoport van, amelyet terrorizmusra utaló illegális tevékenységek miatt figyelnek, de tagjaikat bizonyíték hiányában nem tartóztathatják le.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két férfit őrizetbe vettek a hétvégi belgrádi számszeríjas támadással összefüggésben, és további házkutatásokat tartanak, a biztonsági készültséget vörös szintre emelték, és a fegyvertartási törvény szigorítását tervezik - jelentette be vasárnap Ivica Dačić szerb belügyminiszter a szerbiai közszolgálati...
2024. JÚNIUS 30.
[ 20:06 ]
Mintegy háromórás áramkiesés után rendeződött a teherforgalom a kelebiai határátkelő bejövő oldalán. Az áramellátást 16 óra körül sikerült helyreállítani, közölte a Vámigazgatóság. A kelebiai határátkelő felújítási munkálatai során vasárnap 13 óra körül megsérült az az elektromos vezeték, amely a...
2024. JÚNIUS 30.
[ 15:51 ]
Az izraeli nagykövetség közelében egy csendőrt megsebesítő, majd a sebesült rendőr által agyonlőtt Miloš Žujović mozgásának rekonstrukciója azt mutatta, hogy a terrortámadással gyanúsított férfi tegnap először a belgrádi zsinagóga felé vette az irányt, és lehetséges, hogy ez volt az első célpontja, de a zsinagóga...
2024. JÚNIUS 30.
[ 10:40 ]
Beolvasás folyamatban