Szerbia
A szerbiai fiatalok csaknem egynegyede depresszióval és szorongással küzd
Betűméret:             

A szerbiai fiatalok csaknem negyede küzdött már depresszióval és szorongással, fele pedig szakemberhez fordult valamilyen pszichológiai támogatásért, derült ki a Galenika vállalat felméréséből.

A fiatalok erős szorongásos időszakként említették azokat a helyzeteket, amikor fontos döntéseket kellett meghozniuk, mint amilyen az egyetemi beiratkozás, de további pszichológiai problémát jelentenek a kimerültség és a koncentrációs problémák, különösen a vizsgaidőszakban, amit többnyire kávéivással és energiaitalokkal igyekeznek megoldani.

A felmérésből kiderült az is, hogy a fiatalok negyede gondolja úgy, hogy ügyel az egészségére, és közel kétszer annyian mondták, hogy igyekeznek javítani a szokásaikon.

A válaszadók többsége életmódot váltott az előző egy évben, vagyis többet mozognak, jobban odafigyelnek az étkezésre, gyakrabban sportolnak vagy végeznek fizikai aktivitást, és kevesebb alkoholt fogyasztanak.

A húszévesek életviteli szokásairól szóló kutatást januárban és februárban végezték egy 600 fős mintán, Szerbia egész területén.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A belügyminisztérium sürgősségi helyzetekkel foglalkozó központjának az elmúlt 24 órában 71 esetben kellett beavatkoznia a vihar miatt, ebből 12 az épületekben történt tűzesetekhez kapcsolódott, mondta Milorad Spasojević, a belügyminisztérium rendkívüli helyzetekkel foglalkozó szektora tűzoltóegységekért felelős...
2024. JÚLIUS 3.
[ 11:24 ]
Koszovóban folyamatban van a – főként koszovói szerbek által használt – szerb vezetői engedélyek koszovóira cserélésének folyamata, és július 1-ig 1.713 ilyen dokumentumot cseréltek le, közölte a Kontakt plus rádió. Veton Elshani, a koszovói rendőrség északi régióért felelős igazgatóhelyettese elmondta, hogy a...
2024. JÚLIUS 3.
[ 9:23 ]
Slavica Đukić Dejanović oktatási miniszter bejelentette, hogy az általános és középiskolák a következő időszakban 1.312 fő foglalkoztatására írnak ki pályázatot. Mint mondta, ez a határozatlan idejű foglalkoztatás A szakaszának hetedik köre az oktatásban. Đukić Dejanović rámutatott, hogy ezeknek a határozatoknak...
2024. JÚLIUS 3.
[ 9:16 ]
Beolvasás folyamatban