Szerbia
Erős forgalom, hosszú várakozás a szerb-magyar határátkelőkön
Betűméret:             

Nőtt a Nyugat-Európából szabadságra induló és az oda visszatérő vendégmunkások száma, így a határátkelőhelyek ki- és belépő oldalán is nagyobb várakozási idővel kell számolni - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint a következő napokban a határátkelőhelyek térségében várhatóan erős lesz a forgalom, ezért az ORFK azt javasolja, hogy az utazást tervezők indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről.

A Pannon RTV híre szerint a határfigyelő telefonos applikáció legutóbbi információi szerint Magyarországról Szerbia irányába a Röszke-Horgos közúti határon kell a legtöbbet, 2-3 órát várni. Ezzel szemben a Röszke-Horgos autópálya átkelőn bő egy óra a veszteglési idő. Az Ásotthalom-Királyhalom átlépőn másfél órás várakozásról számoltak be, míg a Tompa-Kelebia határon a reggeli egy órás várakozáshoz képest jelenleg 15 perc alatt lehet átjutni Szerbia felé.

Jelen idejű információk olvashatók a www.police.hu oldal Határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével is kaphatnak információt az utazók, írja az MTI.

Az ORFK fekhívta a figyelmet arra is, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyen magához elegendő mennyiségű folyadékot, szükség esetén gyógyszert, és ha rendőri segítségre van szükség, hívja a 112-es segélyhívót.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vicsek Annamária, a Patrióták Európáért tömörülés európai parlamenti képviselője ma, miután helyette az Európai Néppárt (EPP) képviselőjét választották meg az EP Szerbiával fenntartott kapcsolatokkal megbízott küldöttségének második alelnökévé, azt mondta, hogy ez „szégyen a demokráciára nézve”, de...
2024. OKTÓBER 3.
[ 15:42 ]
Slavica Đukić Dejanović oktatási miniszter ma felkérte az oktatási reprezentatív szakszervezetek képviselőit, hogy a következő naptári évben is folytassák a párbeszédet a béremelésről. „A kezdő fizetés ma 76.000 dinár, és ha valaki osztályfőnök, akkor a fizetése megközelítőleg 93.000 dinár. A 12 százalékos...
2024. OKTÓBER 3.
[ 11:59 ]
A szerb parlament épülete előtt tüntettek a tanügyi dolgozók, akik azt állítják, hogy a kormány nem tartja magát a már megkötött megállapodáshoz. A gyülekező után tiltakozó felvonulást tartottak. A felvonuló pedagógusok a szakszervezetek zászlóit vitték magukkal, egyesek olyan pólóban jelentek meg, amelyen az...
2024. OKTÓBER 2.
[ 16:22 ]
Beolvasás folyamatban