Szerbia
Szerbiában az autók évente átlagosan 20 ezer kilométert tesznek meg
Betűméret:             

Az Európában és az Egyesült Államokban a közelmúltban végzett tanulmányok alapján, az autók viszonylag kevés kilométert tesznek meg a szerbiai utakon, 20.028 kilométer a futásteljesítményük.

Ez a szám Hollandiában a legmagasabb, ahol éves szinten a futásteljesítmény meghaladja a 29.851 kilométert.

A 27 vizsgált európai ország közül Szerbia a 18. helyet szerezte meg, lista utolsó helyén pedig a lettek végeztek, évi 17.420 kilométerrel.

A szomszédos országok közül Magyarországon (19.357 km) és Horvátországban (19.587 km) kevesebbet mennek az autók, mint Szerbiában, Romániában (20.338 km) és Bulgáriában (20.999 km) viszont valamivel többet, derült ki a carVertical autóadat-szolgáltató vállalat közleményéből.

Hollandia mellett Spanyolországban (29.017 km), Dániában (27.346 km), Belgiumban (24.308 km), valamint Franciaországban (23.775 km) a legmagasabb a futásteljesítmény az európai országok körében.

Sok, Nyugatról Szerbiába importált autóban nagyon sok kilométer van, vagy "lehajtottak", a legkevesebb kilométer (16.941 km) az USA-ból importált autókban van, ezekkel viszont az a bökkenő, hogy nincs bennük ugyan sok kilométer, de minden más egyéb bajuk van.

Használt autó vásárlásakor a vezetők legyenek óvatosan azokkal a kocsikkal, amelyekben az óraállás szerint kevés kilométer van, az áruk viszont meglepően alacsony, hiszen egy "ügyes" mesternek mi sem egyszerűbb, mint visszaállítani a kilométerórát. Az ilyen autók vásárlásának esélye jelentősen megnő a külföldről behozott járművek esetében, mivel az országok nem cserélnek egymás között adatokat az autókról.

Gyakran előfordul, hogy külföldről átállított kilométerszámlálóval érkeznek autók Szerbiába, és noha a szerbiai utakon közlekedő autók évente kevesebb utat tesznek meg, mint a nyugat-európaiak, 10 év használat után egy ilyen autó futásteljesítménye elérheti a 200 ezer kilométert is, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vulin szerb miniszterelnök-helyettes ma Moszkvában Alekszandr Bortnyikovval, az Orosz Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálatának (FSZB) igazgatójával tárgyalt a Szerbia és Oroszország biztonsági struktúrái közötti együttműködés folytatásáról, valamint arról, hogy hogyan nézzenek szembe a közös...
2024. OKTÓBER 16.
[ 15:30 ]
Ma 17 órakor tartják meg Loznicában a környezetvédelmi aktivisták tiltakozását, válaszul a hatóságok közelmúltbeli döntésére, mellyel elutasították a bányászati ​​és energiaügyi törvény módosítására irányuló javaslatot, ezzel ugyanis végleg betiltották volna a lítium- és bórbányászatot. A...
2024. OKTÓBER 16.
[ 12:57 ]
Tavaly 19,9 százalékos volt a szegénység jelentette kockázati ráta Szerbiában, ami 0,3 százalékkal volt kevesebb, mint 2022-ben, közölte ma a Köztársasági Statisztikai Hivatal (RZS). A szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának aránya azoknak a személyeknek a számát mutatja, akiket a szegénység kockázata...
2024. OKTÓBER 15.
[ 17:36 ]
Beolvasás folyamatban