Szerbia
Felborult egy csónak a Drinán 25 migránssal: 18-an kimenekültek, a többiek vízbefultak vagy eltűntek
Betűméret:             

Ivica Dačić belügyminiszter elmondta, hogy az éjszaka folyamán felborult egy csónak a Drinán, amely 25 migránst szállított, 18-an sikeresen kiúsztak a partra, köztük három gyerek is.

„Ma reggel 5 óra körül értesítette a ljuboviai határrendészetet egy bosznia-hercegovinai határőr és egy helyi lakos, hogy az éjszaka folyamán egy illegális migránsokat szállító csónak próbált meg átkelni a Drinán, de felborult. A migránsok a ljubovijai Drlača település és a Zvornik községhez tartozó Orlice között próbáltak meg átkelni a folyón”, mondta Dačić.

A bejelentést követően a rendőrök és a sürgősségi osztály munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek, továbbra is intenzíven kutatják a folyót és a partvidéket.

Azok szerint a migránsok szerint, akik sikeresen ki tudtak úszni a partra, a csónakban mintegy 25-en tartózkodtak, a rendőrök és a tűzoltó-mentő egységek 18 személyt találtak a parton, akik közül három gyereket, magyarázta a belügyminiszter.

Várhatóan a helyszínre érkeznek a Szerbiai Belügyminisztérium búvárosztályának tagjai is, hogy megtalálják a többi illegális bevándorlót.

Más médiajelentések szerint megtalálták három migráns holttestét a Drinában, Bratunac közelében, erősítette meg a hírt Boris Trninić, a köztársasági polgári védelmi igazgatóság vezetője.

„A nem hivatalos információk szerint mintegy 30 migráns tartózkodott a csónakban, közülük 15 ért partot”, nyilatkozta Trninić a Srnának.

Újabb sajtóhírek szerint eddig öt holttestet találtak a folyóban.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Petar Petković, a Koszovó-ügyi Iroda igazgatója elmondta, hogy ma nem került sor háromoldalú találkozóra Brüsszelben, mert azt Besnik Bislimi, a koszovói fél tárgyalópartnere visszautasította, mivel a belgrádi delegáció ragaszkodott az olyan témákhoz, mint a szerb községek közössége (ZSO), a postai szolgáltatások,...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 21:43 ]
Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga egykori vezetője fiával, Milannal együtt közös munkareggelin vett részt Albin Kurti koszovói kormányfőnél. A Kossev jelentése szerint Čanakot és fiát hétfőn fogadta Kurti, valamint Nenad Rašić közösséggel és visszatéréssel megbízott miniszter, de a találkozón jelen...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 18:43 ]
Szerbiai látogatásra érkezett ma Pietro Parolin vatikáni államtitkár a Belgrádi Főegyházmegye megalakulásának 100. évfordulója alkalmából. Parolint Dejan Ristić információs és távközlési miniszter fogadta a Nikola Tesla belgrádi repülőtéren, de jelen volt még Vladimir Roganović, az egyházak és vallási...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 18:42 ]
Beolvasás folyamatban