Szerbia
Tovább harcolnak az erdőtűzzel a Vidličen, valamint a Pirot és Dimitrovgrad körüli falvakban
Betűméret:             

A Vidlič-hegyen és annak lábánál, valamint a Pirot és Dimitrovgrad körüli falvakban az éjszaka is folytatódott harc az erdőtűzzel.

Pirot és Dimitrovgrad rendkívüli állapotot hirdetett területük egy részén.

Mint arról az RTS beszámolt, Krupacnál a legrosszabb a helyzet, a falu felett ég az erdő, a helyiek pedig torlaszokat építettek, hogy a tűz ne tudja elérni a házaikat. A falu lakói arra kérnek mindenki, aki tud, segítsen megakadályozni, hogy a tűz a település felé terjedjen.

Az erdőbe több tűzoltóautót is kivezényeltek.

Nehéz a helyzet a Dimitrovgrad melletti Smilovci faluban is, ahol a tűz csupán néhány száz méterre van a Szent Quiricus és Julitta kolostortól, így jelenleg a kolostor védelme élvez prioritást, közölte az RTS.

A tűz elleni küzdelem éjszaka a Pirot melletti Basaránál is folytatódott, a környéken ugyanis a fenyőerdő ég.

A MUP közölte, hogy tegnap 179 tűzesetet jegyeztek, és jelenleg Pirot, Kučevo, Žagubica, Crni vrh, valamint a Tara területén vannak a legnagyobb aktív tüzek.

Az elmúlt hét napban 893 szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be a sürgősségi helyzetek osztályának munkatársai, míg tavaly ugyanebben az időszakban 393 ilyen beavatkozásuk volt a szabadtéri tüzek miatt.

Az illetékesek ismét óvatosságra és a tűzvédelmi törvény betartására szólította fel a polgárokat, kiemelve azt, hogy az országban hosszú ideje tartó forróság miatt minden figyelmetlenség nagy kiterjedésű tűzesethez vezethet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pedagógustiltakozás Belgrádban - illusztráció
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 16:06 ]
A hétvégi ingyenes szűrővizsgálatokon ma 27.441 jelentkezőt, köztük 1364 gyermeket vizsgáltak meg Szerbia egészségügyi intézményeiben az ingyenes megelőző vizsgálatok akciója keretében - tájékoztatott az egészségügyi minisztérium. A közlemény szerint több mint 2000 állampolgárt utaltak be további diagnosztikára,...
2024. SZEPTEMBER 15.
[ 20:06 ]
Mától a polgárok SMS-ben figyelmeztető üzeneteket kapnak elemi csapás, veszélyes időjárás vagy környezeti katasztrófa alkalmával. Mától üzembe helyezték azt az elektronikus platformot, amely természeti katasztrófa vagy műszaki-technológiai baleset veszélyének bejelentése vagy bekövetkezése esetén a sürgős...
2024. SZEPTEMBER 15.
[ 16:44 ]
Új onkológiai intézet kiépítését kezdik meg hamarosan Szerbiában, amely közvetlenül a belgrádi Tyrs utcai 2-es számú kórház mellett kap majd helyet, s amely “francia szabványok” szerint fog működni és 25 százalékkal növelné az eddigi onkológiai kórházak kapacitását, jelentette ki a Politikának adott interjújában...
2024. SZEPTEMBER 15.
[ 10:56 ]
Beolvasás folyamatban