Szerbia
Mától aktív a veszélyhelyzeti tájékoztatási rendszer Szerbiában
Betűméret:             

Mától a polgárok SMS-ben figyelmeztető üzeneteket kapnak elemi csapás, veszélyes időjárás vagy környezeti katasztrófa alkalmával.

Mától üzembe helyezték azt az elektronikus platformot, amely természeti katasztrófa vagy műszaki-technológiai baleset veszélyének bejelentése vagy bekövetkezése esetén a sürgős információk továbbítására szolgál az állampolgároknak. A veszély helyszínének közelében élők mától SMS-ben figyelmeztető üzeneteket kapnak ilyen esetben.

A tájékoztatási és telekommunikációs minisztérium közleménye szerint az elektronikus platform lehetővé teszi, hogy a polgárok gyors és hatákony tájékoztatását nem csak SMS-üzenetek, de a médiaszolgáltatókon és az autópályákon elhelyezett tájékoztató panelek révén is.

A cél, hogy minden állampolgárt a lehető leggyorsabban tájékoztassunk a közelgő veszélyről, és ezzel megmentsük életüket és egészségüket, szögezi le a közlemény.

Ahogyan korábban már mi is írtuk, az üzenetek rövid, világos információkat tartalmaznak majd a veszélyről, továbbá, mivel az üzenet 150-160 karakteres terjedelemre korlátozódik, egy linket is tartalmaz majd, amelyre kattintva eljutunk arra az oldalra, ahol minden információt és útmutatást megtalálunk arról, hogyan viselkedjünk, miként járjunk el, hogy megvédjük magunkat a veszélytől, amelyre a figyelmeztetés vonatkozik.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Petar Petković, a Koszovó-ügyi Iroda igazgatója elmondta, hogy ma nem került sor háromoldalú találkozóra Brüsszelben, mert azt Besnik Bislimi, a koszovói fél tárgyalópartnere visszautasította, mivel a belgrádi delegáció ragaszkodott az olyan témákhoz, mint a szerb községek közössége (ZSO), a postai szolgáltatások,...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 21:43 ]
Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga egykori vezetője fiával, Milannal együtt közös munkareggelin vett részt Albin Kurti koszovói kormányfőnél. A Kossev jelentése szerint Čanakot és fiát hétfőn fogadta Kurti, valamint Nenad Rašić közösséggel és visszatéréssel megbízott miniszter, de a találkozón jelen...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 18:43 ]
Szerbiai látogatásra érkezett ma Pietro Parolin vatikáni államtitkár a Belgrádi Főegyházmegye megalakulásának 100. évfordulója alkalmából. Parolint Dejan Ristić információs és távközlési miniszter fogadta a Nikola Tesla belgrádi repülőtéren, de jelen volt még Vladimir Roganović, az egyházak és vallási...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 18:42 ]
Beolvasás folyamatban