Szerbia
Čanak és fia Kurtinál: Pristinában találkoztak az ukrajnai humanitárius misszió után
Betűméret:             

Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga egykori vezetője fiával, Milannal együtt közös munkareggelin vett részt Albin Kurti koszovói kormányfőnél.

A Kossev jelentése szerint Čanakot és fiát hétfőn fogadta Kurti, valamint Nenad Rašić közösséggel és visszatéréssel megbízott miniszter, de a találkozón jelen volt még Mark Baskin professzor, aki a humanitárius párbeszéddel foglalkozó központ vezető tanácsadója is. Kurti vendégül látta még Boris Bojovićot, a montenegrói ortodox egyház metropolitáját.

Milan Čanak nemrég tért vissza egy ukrajnai humanitárius misszióból, és megosztotta tapasztalatait, beszélt arról, hogy mi a helyzet a terepen, de említést tett az ukrán hadsereg bátorságáról és a harctéren tanúsított magas moráljáról is, közölte a koszovói kormányfő kabinetje.

A találkozón szó volt Belgrád és Pristina kapcsolatáról, a közös történelmükről, valamint az aktuális eseményekről és a perspektívákról, továbbá a koszovói szerbek helyzetéről is.

A beszélgetés során kitértek a térséget érintő eseményekre, de arra is, hogy „az orosz katonai agresszió milyen következményekkel jár Ukrajnában, és hogy milyen veszélyt jelent az ottani háború az európai kontinens, illetve a balkáni térség biztonságára nézve”.

A Kossev arra emlékeztetett, hogy ebben a hónapban ez már a második alkalom, hogy Nenad Čanak és Mark Baskin találkozott Kurtival. Legutóbb szeptember elsején látta őket vendégül a koszovói kormányfő.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Petar Petković, a Koszovó-ügyi Iroda igazgatója elmondta, hogy ma nem került sor háromoldalú találkozóra Brüsszelben, mert azt Besnik Bislimi, a koszovói fél tárgyalópartnere visszautasította, mivel a belgrádi delegáció ragaszkodott az olyan témákhoz, mint a szerb községek közössége (ZSO), a postai szolgáltatások,...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 21:43 ]
Szerbiai látogatásra érkezett ma Pietro Parolin vatikáni államtitkár a Belgrádi Főegyházmegye megalakulásának 100. évfordulója alkalmából. Parolint Dejan Ristić információs és távközlési miniszter fogadta a Nikola Tesla belgrádi repülőtéren, de jelen volt még Vladimir Roganović, az egyházak és vallási...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 18:42 ]
Dejan Vladiković, a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet hidrológusa ma azt mondta, hogy Szerbiában nem várható olyan súlyos helyzet a Duna vízállása és pusztító árvizei miatt, mint Európa más országaiban, különösen Romániában, Magyarországon, Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban. A szakember a...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 9:31 ]
Beolvasás folyamatban