Szerbia
Elfogadták a törvényjavaslatot: 500 ezer dinár lesz az első gyermek után járó szülői pótlék
Betűméret:             

A szerb kormány elfogadta azt a törvényjavaslatot, amellyel módosítják és kiegészítik a gyermekes családok pénzügyi támogatásáról szóló törvényt.

A 2024. január 1-jén, illetve az említett dátum után született gyermekek esetében megemelik a szülői pótlékot és az eszközvásárlásra szánt átalány összegét.

A törvény szerint a szülők ezután hamarabb szerezhetnek jogosultságot a családi pótlékra, valamint kevesebb bizonyítékra lesz szükségük ahhoz, hogy megszerezzék ezt a jogot, közölte mai ülésén a szerb kormány.

A szülői gondozás nélkül maradt gyermekek, a fejlődési rendellenességgel és fogyatékkal élő gyermekek, valamint a szociális segélyben részesülő gyermekek esetében megtérítik az óvodai költségeket, amennyiben a helyi önkormányzat nem támogatja ezt külön.

A megemelt szülői pótlék összege, amelyet egyszer folyósítanak, az első gyermek után 500 ezer dinár, a második gyermek után pedig 600 ezer dinár lesz, míg az egyszeri támogatás 135 ezer dinárt tesz majd ki.

A harmadik gyermek után járó szülői pótlék 2 millió 280 ezer dinár lesz, az egyszeri támogatás pedig 135 ezer dinár.

A negyedik gyermek után járó pótlék 3 millió 180 ezer dinár lesz.

A második, harmadik és negyedik gyermek után járó pótlékot havonta folyósítják, egyenlő részletekben.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök ma találkozott Pietro Parolin bíborossal, a Szentszék államtitkárával, akivel a rendszeres politikai párbeszéd minden szinten történő fenntartásáról tárgyalt, valamint a szerb vallási értékek és kulturális örökség védelméről és helyreállításáról Koszovóban. Vučić...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 11:45 ]
Marko Đurić szerb külügyminiszter reagált Albin Kurti koszovói kormányfő kijelentésére, miszerint Belgrád elkeseredésből hozta meg azokat az intézkedéseket, amelyekkel a koszovói tartomány szerbjeit kívánja megsegíteni, és nem járulnak hozzá a békéhez. Đurić szerint Kurtinak és társainak nem áll szándékában...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 9:42 ]
Petar Petković, a Koszovó-ügyi Iroda igazgatója elmondta, hogy ma nem került sor háromoldalú találkozóra Brüsszelben, mert azt Besnik Bislimi, a koszovói fél tárgyalópartnere visszautasította, mivel a belgrádi delegáció ragaszkodott az olyan témákhoz, mint a szerb községek közössége (ZSO), a postai szolgáltatások,...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 21:43 ]
Beolvasás folyamatban