Szerbia
Miért várja Lončar Vučićot a várólistákkal kapcsolatban: Ehhez pénzre van szükség, a költségvetést pedig ő biztosította
Betűméret:             

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter elmondta, hogy a várólisták jelentette probléma megoldásához további pénzekre van szükség, és hangsúlyozta: ezért várja Aleksandar Vučić szerb elnök hazatérését New Yorkból.

Mint Lončar hozzátette, Vučić „az, aki biztosította a költségvetést és a stabilitást”.

Lončar a Pink televízió vendégeként arról beszélt, hogy a várólisták felszámolása érdekében további protéziseket, egészségügyi eszközöket kell vásárolni, valamint kifizetni a hétvégén dolgozó orvosokat, ehhez pedig több pénzre van szükség.

„Várom Vučić visszatérését, hogy megbeszéljük. Számomra nem szégyen azt mondani, hogy az elnökre várok. Neki van autoritása. Szükségem van a támogatására. További pénzekre van szükség. Ezt nem lehet megvalósítani a meglévő pénzalapból, de egyesek ezt nem értik”, magyarázta Lončar.

Elmondása szerint a világon mindenhol vannak várólisták az egészségügyi intézményekben, Szerbiában pedig évtizedek óta tart ez a probléma.

A miniszter szerint a koronavírus-járvány előtt ezek a listák 50-60 százalékkal visszaestek.

„Jött a korona, és nem tudtunk a várólistákkal foglalkozni. Most gyorsított tempóban dolgozunk rajta. Példaként elmondhatom, hogy a polgárok már nem fognak három-négy napnál tovább várni a szkennerre, de a többi várólista is sorra kerül”, tette hozzá Lončar.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök New Yorkban, az ENSZ Közgyűlése 79. ülésszakának általános vitáján azt mondta, hogy a nemzetközi jog veszélyeztetése kapcsán nem akkor nyitották ki Pandora szelencéjét, amikor támadást indítottak Ukrajna ellen, hanem sokkal korábban, majd feltette a kérdést: amikor a nagy...
2024. SZEPTEMBER 25.
[ 10:37 ]
A Telekom Srbija a hagyományos Tudást teremtünk projekten keresztül – az oktatási minisztériummal együttműködve – idén is támogatja az általános iskolások digitális írástudásának fejlesztését az iskolák informatikai kabinetjeinek felszerelésével. Erre a célra 20 millió dinárt különítettek el, közölte a...
2024. SZEPTEMBER 24.
[ 17:16 ]
Gyásznapot tartanak ma Novi Pazarban és Raškában, miután a két község öt lakosa tragikus halált halt szombaton egy közlekedési balesetben. Az öt áldozat közül három kisgyerek volt. Novi Pazar városa és Raška község önkormányzata szeptember 24-ét gyásznappá nyilvánította az áldozatok emléke előtt tisztelegve, akik...
2024. SZEPTEMBER 24.
[ 12:02 ]
Beolvasás folyamatban