Szerbia
Vučić és Erdogan tárgyalásai Belgrádban
"A török államfő belgrádi látogatása jelentősen hozzájárult a Nyugat-Balkán stabilitásához"
Betűméret:             

Recep Tayyip Erdogan csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra Szerbiába. A török elnököt Aleksandar Vučić szerb államfő fogadta a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren.

Az államfő ma délelőtt a Szerbia Palota előtt rendezett ünnepélyes fogadtatást követően négyszemközti tárgyalások következte, majd Vučić és Erdogan részt vett a Szerbia és Törökország közötti együttműködésért felelős főtanács negyedik ülésén.

A két fél 11 különféle megállapodást és szándéknyilatkozatot írt alá a két ország együttműködésével kapcsolatosan, többek között az információs technológiák, foglalkoztatás, szociális biztonság, ipar, energiai átmenet, sport és a katasztrófavédelem területén.

Aleksandar Vučić szerb elnök kiemelte, hogy a Törökország és Szerbia közötti kapcsolatok elmélyítése hozzájárul a régió stabilitásához, különösen a Nyugat-Balkánon.

A sajtótájékoztatón Erdogan török elnök kijelentette, hogy a két ország kapcsolatai aranykorba érkeztek, és kiemelte, hogy gazdasági és turisztikai együttműködésük erősödik.

Péntek délután Vučić és Erdogan egy üzleti fórumon is részt vesz, melyet a belgrádi Hyatt hotelben tartanak.

Recep Tayyip Erdogan török elnök rövid tiranai látogatást követően érkezett Belgrádba, ahol részt vett a Törökország által finanszírozott nagy mecset ünnepélyes megnyitóján.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök holnap a Szlovák Köztársaságba látogat – közölte a szerb elnök sajtószolgálata. Ez alkalomból Vučić elnök Robert Fico szlovák miniszterelnökkel és Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt részt vesz a Szerbia, Szlovákia és Magyarország vezetőinek Komáromban tartandó háromoldalú...
2024. OKTÓBER 21.
[ 12:53 ]
A nyári időszámítás Szerbiában október 27-én, vasárnap ér véget. Az órákat hajnali 3 órakor egy órával vissza kell állítani 2 órára – jelentette be a Gazdasági Minisztérium Mérési és Nemesfémügyi Igazgatósága, hozzátéve, minden az időszámításról szóló törvény rendelkezései alapján történik. A...
2024. OKTÓBER 21.
[ 11:42 ]
Beolvasás folyamatban