Szerbia
Büntetőfeljelentést tett az NPS: „Megbundázták” a villanyórák leolvasására kiírt pályázatot
Betűméret:             

A Szerbia Népi Mozgalma (NPS) ma büntetőfeljelentést tett a belgrádi ügyészségnél Dubravka Đedović Handanović bányászati és energetikai miniszter, Biljana Komnenić, az Szerbiai Áramelosztó (EDS) igazgatója, valamint Vjekoslav Bobar, az említett vállalat másik igazgatója ellen, a gyanú szerint ugyanis „megbundázták” a villanyórák leolvasásra kiírt közbeszerzési pályázatot, hogy azt egy konzorcium kapja meg.

Borislav Novaković, az NPS alelnöke a feljelentés benyújtása után az újságíróknak elmondta, hogy a konzorciumot a Montop KRS nevű újvidéki cég vezeti, melynek tulajdonosa Marko Bosanac Boske, aki Miloš Vučević miniszterelnök közeli barátja, valamint a Szerb Haladó Párt (SNS) egyik kiemelkedő aktivistája Újvidéken.

Novaković kijelentette, hogy az október 5-én közzétett közbeszerzési pályázat egyik feltétele az volt, hogy azt olyan cég nyerheti meg, amely az elmúlt hat hónapban legalább 3 millió villanyórát olvasott le.

„Egyszerűen fogalmazva ez egy megbundázott pályázat volt”, mondta Novaković, és hangsúlyozta, hogy csak a Montop cég tudta teljesíteni ezt a feltételt, mivel korábban is ilyen módon kapott több munkamegbízást, 2020 óta.

Novaković rámutatott arra is, hogy a megnövekedett villanyszámlák egyre nagyobb terhet jelentenek a szerbiai polgárok számára, írja a FoNet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerb kormány több mint 178 millió eurós hitelt vett fel a Deutsche Banktól a metró megépítéséhez, közölte honlapján a kormány. Szerbia nemrégiben fogadta el a Deutsche Bank hongkongi fiókjával, szeptember 20-án aláírt hitelmegállapodás megerősítéséről szóló törvényjavaslatot. A pontosan 178.382.740 eurós...
2024. OKTÓBER 16.
[ 17:33 ]
Az Európai Parlament ma kijelölte azokat a politikai csoportokat, amelyek a Nyugat-Balkánért fognak felelni, az új szerbiai jelentéstevő pedig a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből (S&D) kerül majd ki. Ugyanez a csoportosulás felel majd Albániáért is, jelentette a Tanjug tudósítója. A...
2024. OKTÓBER 16.
[ 16:44 ]
Aleksandar Vulin szerb miniszterelnök-helyettes ma Moszkvában Alekszandr Bortnyikovval, az Orosz Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálatának (FSZB) igazgatójával tárgyalt a Szerbia és Oroszország biztonsági struktúrái közötti együttműködés folytatásáról, valamint arról, hogy hogyan nézzenek szembe a közös...
2024. OKTÓBER 16.
[ 15:30 ]
Beolvasás folyamatban