Szerbia
Đukić Dejanović: Erőteljesebb fellépés kell a kortárs erőszak elleni küzdelemben
Betűméret:             

Slavica Đukić Dejanović oktatási miniszter ma kijelentette, hogy meg kell erősíteni a kortárs erőszak elleni küzdelem módszereit, valamint meg kell teremteni az erőszakkal szembeni zéró tolerancia feltételeit.

Đukić Dejanović emlékeztetett a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában pénteken történt esetre, amikor az egyik nyolcadikos tanuló késsel megszúrta osztálytársnőjét, aki a kezén és a lábán sérült meg.

„Az egyik gyerek sérülést okozott a másiknak. A sérülések nem életveszélyesek, és az egészségügyi intézményben ellátták őket. Az iskolának és a szociális központnak itt sok dolga van, a minisztérium pedig úgy tekint ezekre az esetekre, hogy az erőszak megelőzését szolgáló minden módszert meg kell erősítenünk, hogy megteremtsük az erőszakkal szembeni zéró tolerancia feltételeit” – mondta újságíróknak az oktatási vásár megnyitóján.

A szabadkai Felsőbíróság közleménye szerint 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték azt a 14 éves kiskorút, aki megszúrta osztálytársát. A szabadkai Felső Ügyészség korábban kérelmet nyújtott be az előkészítő eljárás megindítására gyilkossági kísérlet bűntette miatt.

Đukić Dejanović a bejelentett új sztrájksorozatra is kitért, és felszólította a reprezentatív szakszervezetek képviselőit, hogy folytassák a megkezdett párbeszédet a béremelésről a következő naptári évben, írja a Tanjug.

„Ebben a pillanatban a januári emelés azt jelentené, hogy a tanügyben a pályakezdők bére az átlagbér 94%-át éri el. Úgy gondoljuk, hogy ezekkel a pénzügyi lehetőségekkel ez az egyetlen megoldás” – mondta az oktatási miniszter, hozzátéve, hogy a tanügyi kezdő bérnek a közszféra átlagbérével való kiegyenlítése közös és jó cél.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás.

Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette, hogy Afrika Szerbia számára az egyik kulcsfontosságú kontinens – a barátság, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartása és a testvéri kapcsolatok kontinense, hiszen számos afrikai ország, köztük a Szváziföldi Királyság is, baráti hozzáállást tanúsított Szerbia iránt,...
2024. OKTÓBER 19.
[ 14:14 ]
Az utazási irodák szerint a kirándulások azért drágák, mert az iskolák különleges igényeket támasztanak, míg az iskolák arra hivatkoznak, hogy betartják az oktatási minisztérium ide vonatkozó előírásait. Dragan Subotić, a szerbiai turisztikai ügynökségek nemzeti szövetségének (NATAS) elnöke elmondta, hogy az...
2024. OKTÓBER 19.
[ 11:14 ]
A gyenge reggeli köd helyenként csökkentette a látótávolságot, és lassította a forgalmat a folyók mentén, valamint Szerbia déli és nyugati völgyeiben. Dél-Bánátban és a Duna mente alsó szakaszán ma is óvatosabb vezetés javasolt a viharos erősségű kossava miatt, különösen a teherautók és autóbuszok vezetői...
2024. OKTÓBER 19.
[ 9:08 ]
Beolvasás folyamatban