Szerbia
Vučević és Resetnyikov a két ország gazdasági és átfogó együttműködésének további erősítéséről tárgyalt
Betűméret:             

Miloš Vučević szerb kormányfő ma Makszim Resetnyikovval, az Orosz Föderáció gazdaságfejlesztési miniszterével tárgyalt a két ország közötti gazdasági és átfogó együttműködés további erősítéséről.

Vučević rámutatott, hogy az orosz delegáció látogatása, amelyet Resetnyikov miniszter vezet, éppen akkor történik, amikor Belgrád második világháborús felszabadításának 80. évfordulójára emlékeznek. A győzelmet, amelyet a jugoszláv és orosz csapatok közös erőfeszítéssel vívták ki, Resetnyikov miniszter is méltatta, és ezt közös történelmünk dicső fejezeteként jellemezte – áll a kormány közleményében.

Vučević kiemelte, hogy Aleksandar Vučić szerb és Vlagyimir Putyin orosz elnök tárgyalása új lendületet ad a Szerb Köztársaság és az Orosz Föderáció átfogó kétoldalú kapcsolatainak, jelenti a Tanjug.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke lemondta mai találkozóját Miloš Vučević szerb kormányfővel, amiért a belgrádi vezető politikus tárgyalt Makszim Resetnyikovval, az Orosz Föderáció gazdaságfejlesztési miniszterével.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Nagy Bata Károly (*.*.201.192)
2024. OKTÓBER 26. [ 18:21 ]

Naaagyon helyes, hogy lemondta! Ki a fene találkozna szívesen Európa elárulójával, tönkretevőjével! Miloš Vučević helyében megköszönném, hogy lemondta, mivel ő, mint házigazda ezt nem tehette meg. Van de Lejjebb úgy viselkedett, mint egy durcás óvodás. Úgyszintén a kegyeltje is fölhúzta az orrát, és nem hajlandó tárgyalni az ENSz főtitkárával, mert az résztvett valamiféle orosz rendezvényen. "Itt mindenki hülye? - Itt? Mindenki!"


Üzemanyaggal történő illegális kereskedelem miatt 17 személyt tartóztattak le Szerbiában. A rendőrség, együttműködve az újvidéki felső ügyészség korrupcióellenes különleges osztályával, letartóztatta több vállalat felelős személyét, és megszakította az illegális kereskedelmi láncot. A gyanú szerint az...
2024. OKTÓBER 26.
[ 11:25 ]
A Kreni-Promeni mozgalom performanszt tartott a Szerbia Palota előtt az európai vendégek, különösen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke számára. A mozgalom szerint az EU azzal, hogy támogatja a lítiumbányászatot, elárulja saját értékeit, amit egy transzparenssel is kifejeztek: „Ursula, hiszünk Európában, de...
2024. OKTÓBER 25.
[ 15:03 ]
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ma kijelentette, hogy Szerbiában tett látogatása – amely már a negyedik alkalom, hogy első mandátuma óta a Nyugat-Balkánra utazott – világos jelzés arra vonatkozóan, hogy szerinte Szerbia jövője az Európai Unióban van. Aleksandar Vučić szerb elnök katonai...
2024. OKTÓBER 25.
[ 14:32 ]
Beolvasás folyamatban