Szerbia
Üzemanyag-csempészés miatt tartóztattak le 17 embert: Közel 191 millió dináros kárt okoztak az államnak
Betűméret:             

Üzemanyaggal történő illegális kereskedelem miatt 17 személyt tartóztattak le Szerbiában. A rendőrség, együttműködve az újvidéki felső ügyészség korrupcióellenes különleges osztályával, letartóztatta több vállalat felelős személyét, és megszakította az illegális kereskedelmi láncot.

A gyanú szerint az érintett vállalatok vezetői tavaly június 1-je és október 30-a között dízel üzemanyag csempészetét szervezték meg Észak-Macedóniából Szerbiába, amit a többi gyanúsított szállított át a határon tartálykocsikban.

Az üzemanyagot Preševónál nem vámolták le, tranzitáruként tüntették fel. Ezt követően a szerbiai Batrovci határátkelőnél azt jelentették, hogy a tartálykocsik üzemanyaggal tele hagyják el Szerbiát, miközben a dízelt „feketén” adták el az országban. Összességében több mint kétmillió liter üzemanyagot értékesítettek ilyen módon.

A hatóságok gyanúja szerint a csempészetet egy vámhivatalban dolgozó személy segítette, aki a batrovci határátkelőnél hamis számlázással tette lehetővé a tartálykocsik áthaladását. Jelenleg még keresik ezt a vámtisztviselőt, aki hozzávetőlegesen 191 millió dináros hasznot biztosított az érintett gazdasági társaságoknak, és ennyivel károsította meg Szerbia költségvetését.

A szerbiai rendőrség több helyszínen tartott házkutatásokat és ellenőrzéseket, és ideiglenesen lefoglalt öt teherautót és öt tartálykocsit, írja a 021.rs.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miloš Vučević szerb kormányfő ma Makszim Resetnyikovval, az Orosz Föderáció gazdaságfejlesztési miniszterével tárgyalt a két ország közötti gazdasági és átfogó együttműködés további erősítéséről. Vučević rámutatott, hogy az orosz delegáció látogatása, amelyet Resetnyikov miniszter vezet, éppen akkor...
2024. OKTÓBER 25.
[ 20:34 ]
A Kreni-Promeni mozgalom performanszt tartott a Szerbia Palota előtt az európai vendégek, különösen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke számára. A mozgalom szerint az EU azzal, hogy támogatja a lítiumbányászatot, elárulja saját értékeit, amit egy transzparenssel is kifejeztek: „Ursula, hiszünk Európában, de...
2024. OKTÓBER 25.
[ 15:03 ]
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ma kijelentette, hogy Szerbiában tett látogatása – amely már a negyedik alkalom, hogy első mandátuma óta a Nyugat-Balkánra utazott – világos jelzés arra vonatkozóan, hogy szerinte Szerbia jövője az Európai Unióban van. Aleksandar Vučić szerb elnök katonai...
2024. OKTÓBER 25.
[ 14:32 ]
Beolvasás folyamatban