Tükör
A svájciak elleni nyitómeccsen elszenvedett vereség pecsételte meg a magyar válogatott sorsát
Betűméret:             

Napokon keresztül lázban tartotta az országot az a többismeretlenes egyenlet, hogyan juthat tovább a legjobb csoportharmadikok között Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságon, szerda estére azonban eldőlt, hogy sehogy.

Hétfőn Olaszország megtette azt a szívességet, hogy nem kapott ki Horvátországtól, kedden azonban az angolok nem győzték le Szlovéniát, szerdán pedig a csoportelső portugálok kikaptak Georgiától, így Marco Rossi csapata hivatalosan lemaradt a folytatásról.

A gólkülönbségünk -3, míg a továbbjutó csoportharmadikoknak egyaránt 0.

A szakértők egybehangzó véleménye szerint a svájciak elleni nyitómeccsen elszenvedett vereség döntött, annak a találkozónak is az első hatvan perce, ahol alulmúltuk a valós tudásunkat. Ezt követően hiába javult fel a nemzeti csapat, csak hátrányból futottunk az eredmény után.

A magyar válogatott hálás lehet az olaszoknak, akik döntetlenre mentették a horvátok elleni rangadót. Marco Rossi Olaszországból kapott segítséget.

Az MLSZ közösségi oldalán az alábbi bejegyzést tette közzé a búcsút követően:

„Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb csoportharmadik közé, és nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Folytatás ősszel a Nemzetek Ligájában.”

A poszt alatt a szurkolók nagy százalékban hálásak a labdarúgóknak az Eb-n szerzett élményekért, nyilván elsősorban a skótok legyőzése utáni euforikus pillanatokat emelik ki, de nem mennek el szó nélkül az angolok és a portugálok vállalhatatlan játéka és hozzáállása mellett sem.

Nem a továbbjutásunkhoz kellett csoda, hanem ahhoz, hogy ne jussunk tovább, de sajnos megtörtént…”

– írja egy csalódott szurkoló, míg más úgy fogalmazott a portugálok záró körös veresége kapcsán:

„Ez bunda volt, nem is akartak játszani. Remélem az első meccsen búcsúznak”, de olyan is volt, aki szerint „Portugália ezúttal piszkos focit játszott”.

Egy optimista szurkoló a pillanatnyi csalódás ellenére is kijelentette, töretlenül bízik a csapatban: „Én személy szerint csalódott vagyok, de a bérletem megvan őszre!”

A továbbjutást ünneplő román szurkolók közben zászlójuk és csapatképük lobogtatásával igyekeznek az orrunk alá dörgölni a poszt alatt a tényt, miszerint ott lesznek a legjobb 16 között, a hergelésnek azonban nem ültek fel honfitársaink, akik elsősorban – nagyon helyesen – a mieinkkel vannak elfoglalva. (Mandiner)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Lecserélhető-e Joe Biden? - illusztráció
2024. JÚNIUS 28.
[ 17:40 ]
„Fuss az életedért!” - illusztráció
2024. JÚNIUS 19.
[ 11:10 ]
Az EU határain kívülről figyelve az eseményeket, az EP-választásokat követően nyilvánvaló, hogy a nyugat-balkáni országoknak még egy ideig várniuk kell a tegnapi európai szavazás hozta esetleges újabb fejleményekre. Miközben Európát megrengették a tegnap történtek, az eddig kormányzók veresége nemzeti parlamentet...
2024. JÚNIUS 10.
[ 19:15 ]
A bácsfeketehegyi meggy története több mint egy évszázados múltra tekint vissza, hiszen akkor hozta a szájhagyomány szerint az első bosnyákmeggy-sarjat egy, a monarchia kötelékében szolgáló helyi fiatal katona. Azóta a település neve a meggy szinonimájává vált, több mint 20 éve szerveznek a faluban meggynapot is, amit...
2024. JÚNIUS 6.
[ 21:23 ]
The Longest Day – azaz a leghosszabb nap. Így vonult be a történelembe 1944. június 6., azaz a normandiai partraszállás napja. Ugyanakkor a 80 esztendővel ezelőtt kezdődött hadművelet több szempontból is kiérdemli a „leg” jelzőt, hiszen ez volt a második világháború legtitkosabb, és egyben legfontosabb hadművelete,...
2024. JÚNIUS 6.
[ 8:05 ]
Beolvasás folyamatban