Vajdaság
Megújul a magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület épülete
Betűméret:             

Folyamatban van a magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület székházának teljes felújtása. A mintegy 12,2 millió dináros beruházásból a több mint 100 éves, műemlékvédelem alatt álló épületen helyreállították a tetőszerkezetet, elszigetelték a falakat, kívülről-belülről befestették az épületet, felújították a nyílászárókat és a világítást a tűzoltóotthonban.

Lackó Róbert, a magyarkanizsai helyi közösség elnöke mint koordinátor vesz részt a munkálatokban, és elmondása szerint a székház már január végén teljes pompájában ragyoghat.

- A felújításra szánt pénzeszközöket az Európai Unió Nemzetközi Migrációs Szervezete biztosította Magyarkanizsa számára. Ebben a több mint 12 millió dinárban mind a külső, mind a belső felújítási munkálatok benne vannak. Mivel műemlékvédelem alatt áll az épület, ezért tartanak a munkálatok is ilyen sokáig, hiszen minden elemet az eredetinek megfelelően kell visszaállítani – nyilatkozta Lackó Róbert.

A tűzoltó egyesület székházában jelenleg hét hivatásos és 25 önkéntes tűzoltó teljesít szolgálatot. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere a mai napon megtekintette a munkálatok menetét, és nyilatkozában kiemelte, hogy ez az épület Magyarkanizsa egyik ékköve.

- Egy olyan beruházásról beszélünk, amelyhez az önkormányzatnak nem kellett önrészt biztosítani. Látszik az épületen, hogy ez az egyik legreprezentatívabb épülete Magyarkanizsa településének, és a községnek is egyaránt. Mivel kulturális örökségvédelem alatt is áll, ezért már nagyon időszerű volt ez a fejlesztés. A beruházások remélhetőleg ezzel nem érnek véget a tűzoltóotthonban, hiszen szeretnénk a jövőben a régi gépjárműveket is lecserélni, a gépparkot újítani, ezzel segítve a tűzoltók munkáját – mondta a polgármester.

A felújítási munkálatoknak ez csak az első fázisát jelentette, ugyanis a második fázisban tervben van még a belső udvaron található szervízműhely teljes lebontása, majd újjáépítése is.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Titel volt a díszvendég Szarvason - illusztráció
2024. JÚNIUS 30.
[ 19:36 ]
Erősödj meg, hogy mások támasza lehess címmel tart egynapos akkreditált szakmai továbbképzést a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ június 27-én, csütörtökön Magyarkanizsán, az említett intézmény épületében. A képzés 9 órakor kezdődik. A szakmai továbbképzést a Vajdasági...
2024. JÚNIUS 26.
[ 16:05 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta Tanja Miščević európai integrációs minisztert, a Szerb Köztársaság európai integrációs folyamatának fontosságáról és a csatlakozási folyamattal kapcsolatos aktuális kérdésekről tárgyalt vele. Miščević tájékoztatta Juhászt a reformmenetrend...
2024. JÚNIUS 26.
[ 15:12 ]
A következő két hónapban a diákok és az egyetemisták kedvezményes áron vásárolhatják meg a városi közlekedési vállalat havi buszjegyeit, közölte a Subotica-trans vállalat. A diákok és az egyetemisták számára a kedvezményes havi bérlet a tömegközlekedési járműveken júliusban és augusztusban is 1.200 dinárba...
2024. JÚNIUS 26.
[ 14:44 ]
Beolvasás folyamatban