Vajdaság
Horgoson harmadszor rendeztek szabad oltónapot
Betűméret:             

Horgoson ma harmadik alkalommal szervezte meg a szabad védőoltási napot a Magyarkanizsai Egészségház, így a védőoltás felvételének lehetőségével a községi központ mellett ebben a faluban is élhettek a polgárok. Horgoson egyébként ma 70 polgár vette fel az első védőoltást.

Horgos Helyi Közösség együttműködik a Magyarkanizsai Egészségházzal a szabad oltási napok megszervezésében, s ezért ilyen sikeresek a településen az ilyen akciók.

Magyarkanizsa községben már 6100 polgár vette fel a koronavírus elleni védőoltás első adagját, ami a teljes felnőtt lakosság 36 százaléka. A második védőoltást a beoltott polgárok 80 százaléka kapta meg.

Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója elmondta, hogy a védőoltások felvétele előtt nagyon sok polgár egyeztet kezelőorvosával, s azt a vakcinát kérik azután, amit az orvosuk javasol. A kéréseknek természetesen igyekeznek eleget tenni, s a kért védőoltást beadni.

A Tisza-parti községben egyébként a Pfizer és a kínai Sinopharm védőoltása a legkeresettebb. Az igazgatónő tájékoztatása szerint az orosz védőoltás második komponense késik, várják Belgrádból a szállítmányt. Az egész országban elfogyott ez a vakcina.

A legnépszerűbb Sinofarm és Phizer vakcinák első komponenséből van elegendő. Magyarkanizsán egyébként minden nap dolgozik a védőoltási pont.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Titel volt a díszvendég Szarvason - illusztráció
2024. JÚNIUS 30.
[ 19:36 ]
A turisztikai időszakban megnövekvő utasforgalomra tekintettel meghosszabbított nyitvatartással működik az Ásotthalom közúti határátkelőhely. Az átkelő 2024. július 1. és szeptember 1. között pénteki, szombati és vasárnapi napokon 7 és 22 óra között fogadja az utasokat. A határátkelő a hét többi napjain a korábbi...
2024. JÚNIUS 27.
[ 19:25 ]
A tartományi mezőgazdasági titkárság idén 85 millió dinárral támogatta azon beruházásokat, amelyek célja a vajdasági állattartó telepek felszerelése volt. A tartományi kormány épületében ma 81 felhasználóval kötöttek szerződést. Dragica Ilić tartományi titkárhelyettes kiemelte, hogy az elmúlt nyolc évben – a...
2024. JÚNIUS 27.
[ 17:56 ]
Erősödj meg, hogy mások támasza lehess címmel tart egynapos akkreditált szakmai továbbképzést a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ június 27-én, csütörtökön Magyarkanizsán, az említett intézmény épületében. A képzés 9 órakor kezdődik. A szakmai továbbképzést a Vajdasági...
2024. JÚNIUS 26.
[ 16:05 ]
Beolvasás folyamatban