Vajdaság
Szombaton falunapot ünnepel Adorján 
Betűméret:             

Adorján 1998 óta ünnepel falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves. Már akkor úgy találták ki a rendezvényt, hogy minden ünnepségen csak helybeleik szerepelnek, arról adnak számot, hogy milyen tehetséges gyermekeik vannak, illetve a művelődési egyesület csoportjai lépnek fel még rajtuk kívül, mondja Bicskei Ibolya, a Szőke Tisza Művelődési Egyesület elnökségi tagja.

Adorjánon évközben is egyre gyakrabban szerveznek közösségi és családi programokat.

- Igyekszünk arra, hogy a programokkal a gyerekeket kimozdítsuk az otthonaikból és minél több szabadtéri játékot, kézműves foglalkozást szervezzünk nekik. Ne a számítógép előtt üljenek, s szeretnénk is összekovácsolni őket, hogy jól érezzék itt magukat, ne vágyakozzanak el máshová.

Az idei falunapon is a délelőtti programok a gyerekekről szólnak majd, mondja Bicskei Ibolya.

- Régebben is voltak gyermekprogramok, később nem, s mi most fel szeretnénk újítani a régi hagyományt. 9 órakor focimérkőzés lesz a falubeli gyerekeknek, majd 10 órától gyermekprogramok várják őket. Lesz légvár és rodeoverseny is. Terveztünk kézművesfoglalkozást, papírtárgyak továbbá mécsesek készülnek majd. Egy nagy vászonra felkerül minden résztvevő gyermek kézlenyomata és neve, ami az ünnepség egyik dísze lesz. A tervek szerint ugyanerre a lepelre jövőre is felkerül majd a gyermekek tenyérlenyomata.

A felnőtteknek szóló falunapi műsorok szombaton délután 3 órától kezdődnek.

- Művelődési műsort szervezünk majd, amelynek minden fellépője adorjáni lesz. Az iskolások és óvodások közös műsorából áll majd, illetve a művelődési egyesület tagjaninak produkcióiból. Bemutatjuk tehetségeinket. Vannak jó képességű gyermekek a zeneiskolában, illetve akik szépen énekelnek, illetve van egy hölgy, aki saját verseivel mutatkozik be minden évben.

Az adorjáni falunapon részt vesznek a testvértelepülések, Csanytelek, Balotaszállás és Adorjánháza küldöttségei, de Erdélyből is érkeznek vendégek.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Titel volt a díszvendég Szarvason - illusztráció
2024. JÚNIUS 30.
[ 19:36 ]
A tartományi mezőgazdasági titkárság idén 85 millió dinárral támogatta azon beruházásokat, amelyek célja a vajdasági állattartó telepek felszerelése volt. A tartományi kormány épületében ma 81 felhasználóval kötöttek szerződést. Dragica Ilić tartományi titkárhelyettes kiemelte, hogy az elmúlt nyolc évben – a...
2024. JÚNIUS 27.
[ 17:56 ]
Erősödj meg, hogy mások támasza lehess címmel tart egynapos akkreditált szakmai továbbképzést a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ június 27-én, csütörtökön Magyarkanizsán, az említett intézmény épületében. A képzés 9 órakor kezdődik. A szakmai továbbképzést a Vajdasági...
2024. JÚNIUS 26.
[ 16:05 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta Tanja Miščević európai integrációs minisztert, a Szerb Köztársaság európai integrációs folyamatának fontosságáról és a csatlakozási folyamattal kapcsolatos aktuális kérdésekről tárgyalt vele. Miščević tájékoztatta Juhászt a reformmenetrend...
2024. JÚNIUS 26.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban