Vajdaság
Juhász Bálint és Tanja Miščević Szerbia európai integrációs folyamatról tanácskozott
Betűméret:             

Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta Tanja Miščević európai integrációs minisztert, a Szerb Köztársaság európai integrációs folyamatának fontosságáról és a csatlakozási folyamattal kapcsolatos aktuális kérdésekről tárgyalt vele.

Miščević tájékoztatta Juhászt a reformmenetrend zárómunkájának részleteiről, amely a ratifikációt követően lehetővé teszi, hogy országunk a 2027-ig tartó időszakban felhasználhassa az EU nyugat-balkáni reform- és növekedési eszközéből származó forrásokat.

„Mint ahogyan eddig, a tartományi képviselőház és a tartományi intézmények ezután is készek mindent megtenni az európai integráció folyamatának felgyorsítása érdekében, valamint teljes kapacitással részt venni az uniós és a határon átnyúló önkormányzati és civil projektek támogatásában, hogy azok még konkrétabbak és színvonalasabbak legyenek”, mutatott rá Juhász.

Juhász és Miščević beszélt annak fontosságáról is, hogy Magyarország pár napon belül átveszi az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét, és úgy értékelték, hogy Magyarország Szerbiának nyújtott baráti és partnerségi támogatása minden bizonnyal hozzájárul majd a lépések felgyorsításához az EU felé vezető úton.

Szóba került továbbá a forgalom felgyorsítása a határátkelőhelyeken, valamint az is, hogy miként járulhatnak hozzá a Vajdaságban élő nemzeti közösségek az ország európai útjához.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Titel volt a díszvendég Szarvason - illusztráció
2024. JÚNIUS 30.
[ 19:36 ]
A következő két hónapban a diákok és az egyetemisták kedvezményes áron vásárolhatják meg a városi közlekedési vállalat havi buszjegyeit, közölte a Subotica-trans vállalat. A diákok és az egyetemisták számára a kedvezményes havi bérlet a tömegközlekedési járműveken júliusban és augusztusban is 1.200 dinárba...
2024. JÚNIUS 26.
[ 14:44 ]
A Csütörtök esték programsorozatunk 2024. június 27-i, a nyári szünet előtti szezonzáró beszélgetésének vendége Tóth Borisz, idegenforgalmi közgazdász, idegenvezető, a Boris Travel utazási iroda vezetője lesz, akivel Dedić Szuzanna újságíró, szerkesztő beszélget a lehetséges utazási, üdülési úticélokról, az...
2024. JÚNIUS 25.
[ 13:48 ]
A kínai Shandong Hi-Speed ​​​​International – a Planning&Design Company KFT leányvállalata –, amely a Bánáton áthaladó első autópályát építi, kiírta az erre vonatkozó versenypályázatot. Ez az autópálya része a Belgrád–Nagybecskerek–Újvidék útvonalnak, közölte az eKapija portál. A folyamatba...
2024. JÚNIUS 25.
[ 11:33 ]
Beolvasás folyamatban