Vajdaság
Újvidéken megépül az első többszintes kerékpárparkoló: A bruházás értéke 5 millió dinár
Betűméret:             

A Parking servis vállalat szerződést kötött Újvidék első emeletes kerékpárparkolójának megépítéséről, tudta meg a 021.rs.

A parkolót a Tarcal-hegyi utca (Fruškogorska) 9. szám mögött, vagyis a Tudományos és Technológiai Park mellett, az egyetemista kollégiumok épülete előtt építik meg.

A projekt értéke valamivel meghaladja az 5 millió dinárt az adóval együtt, ez pedig mintegy egymillió dinárral kevesebb az elsődleges becsült értéknél.

A munkálatokat az újvidéki PINS inženjering, a GP Omega és a Velosiped cégek végzik, amelyek egyedüli pályázók voltak a Parking servis közbeszerzési pályázatán.

A szerződés szerint 25 napon belül kell elkészíteniük az ötlettervet, majd 20 napjuk lesz a kivitelezési projekt elkészítésére, az építési engedély és az egyéb dokumentációk beszerzése után pedig 60 napon belül felépítik a többszintes kerékpárparkolót.

A parkoló építésének projektje már több mint másfél éve húzódik, mivel az első pályázat nem járt sikerrel, most viszont újra kiírták a közbeszerzést.

A Tudományos és Technológiai Park mögötti többszintes kerékpárparkoló megépítését azzal indokolták, hogy nagy igény van a minél kisebb helyen elterülő tárolókapacitásra, mivel sok dolgozó, látogató és egyetemista közlekedik biciklivel.

A többszintes kerékpárparkoló felett acélból készült előtető lesz, az egyik oldalán függőleges zöldfelületet alkotó panelekkel és fémlemeztetővel. Az alapterülete 12x4 méteres lesz, a magassága a három és fél métert is elérheti.

Az előtető alatt egy 2,7 ​​méter magas, emeleti tárolót alakítanak ki, amely akár 60 kerékpár befogadására is alkalmas lesz, a világítást pedig napelemes LED lámpákkal oldják meg.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Torlódás a határátkelőkön - illusztráció
2024. JÚLIUS 6.
[ 13:36 ]
A kishegyesi Kátai tanyán még szerdán megkezdődött a XXI. Vajdasági Szabadegyetem. Idén több mint nyolcvan résztvevője van a rendezvénynek. Vajdaságon kívül Magyarországról és Szlovákiából is érkeztek fiatalok. Csütörtökön dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke és Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős...
2024. JÚLIUS 4.
[ 11:42 ]
Két időszakban nem lesz áram a kelebiai határátkelőhelyen, közölte a vámhivatal, mivel munkálatok zajlanak az új határátkelő építésén. Július 3-án, szerdán 10 órától délig, valamint július 5-én, pénteken 9:30-tól 14:30-ig nem lesz áram. „Arra kérjük a vámeljárásban résztvevőket, hogy tevékenységüket,...
2024. JÚLIUS 2.
[ 18:05 ]
Juhász Bálint, a tartományi parlament elnöke ma fogadta Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős minisztert, akivel a két intézmény közötti együttműködés folytatásáról, valamint a Vajdaságban és Szerbiában élő nemzeti kisebbségek helyzetéről és jogainak...
2024. JÚLIUS 2.
[ 15:18 ]
Beolvasás folyamatban