Vajdaság
Újvidéken gyásznapot hirdetnek a tragédia miatt, amelyben egy hattagú család meghalt
Betűméret:             

Gyásznapot hirdetnek Újvidéken a pénteken hajnalban történt tűzeset miatt, amelyben négy gyermek és szüleik vesztették életüket, írja a 021.

A ma hajnali fél kettő körül az Újvidékhez tartozó Salajka városrészben, a Derra György és David Racković utcák sarkán lévő családi házban keletkezett tűzben négy, 2 és 7 év közötti gyermek és 29 illetve 23 éves szüleik vesztették életüket.

Az áldozatok számát tekintve ez a legnagyobb tűzvész Újvidéken 2012 óta, amikor hat fiatal halt meg az újvidéki Kontrast diszkóban.

A tragédia alkalmából Ivica Dačić belügyminiszter hivatalos közleményt adott ki, Milan Đurić újvidéki polgármester pedig gyásznapot hirdetett.

Đurić példátlan tragédiának nevezte a tüzet. "A Lounge és a Kontrast után egy újabb tűzeset történt. A tűzoltók valamivel három óra előtt érkeztek a helyszínre. Eloltották a tüzet, de sajnos, az ügyészséggel és a rendőrséggel együtt csak az áldozatok holttestét tudták kihozni a kiégett épületből. Várjuk a vizsgálat eredményeit”, mondta a polgármester, aki ellátogatott a tragédia helyszínére.

Esélyük nem volt a menekülésre

A ház elhelyezkedése és beosztása miatt a család egyszerűen nem tudott kimenekülni az égő házból, jelentette ki pénteken Stojan Milovac, a rendkívüli helyzetekért felelős igazgatóság vezetője.

"Egy specifikus helyzetről van szó, az épületbe nincs bekötve az áram, hanem hosszabbító kábeleken keresztül jutott el az épületbe. A ház szilárd anyagból épült ugyan, de annak a helyiségnek az ablaka, ahol az áldozatok holttestét megtalálták, közvetlenül az Almási temető kerítésére néz, ezért itt sem lehetett evakuálni a bent rekedteket”, mondta Milovac a helyszínen újságíróknak, hozzátéve, a kiérkező tűzoltók megfelelően és gyorsan jártak el.

A 23 éves Maja S. és férje, a 29 éves Danijel A. négy gyermekükkel, akik kettő, négy, öt és hét évesek voltak, szerény körülmények között éltek. Mind a hat áldozat egy szobában aludt, és az első információk szerint fulladás okozta a halálukat.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központja tanévnyitó ünnepségét és a diplomák átadását tartották ma Zentán. Az eseményet részt vett Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is. A tanárokat, hallgatókat és vendégeket üdvözölve Juhász hangsúlyozta a mezőgazdasági és...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 18:38 ]
Nem kell attól tartani, hogy árvíz lesz Vajdaságban és Újvidéken, hangzott el ma a Vajdaság Vizei közvállalat árvízvédelmi központi raktárjában, ahova ellátogattak a városi és tartományi illetékesek. Amint azt Srđan Kružević, a Vajdaság Vizei közvállalat igazgatója elmondta: napi szinten követik a helyzet...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 17:42 ]
A Vajdaság Vizei közvállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a terepen a helyzet alakulását és megtesz minden hatáskörébe tartozó intézkedést, amelyet a jelenlegi vízállás megkövetel Vajdaság területén. „Minden vízgazdálkodási közvállalatot arra lett utasítva, hogy kísérje figyelemmel a hatáskörébe tartozó...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 20:49 ]
Beolvasás folyamatban