Vajdaság
Ajvárbajvívó versennyel kezdődött a Topolyai Napok rendezvénysorozata
Betűméret:             

Az Ajvárbajvívó karavánnal kezdődött a Topolyai Napok rendezvénysorozata. A Rendezvények terén tíz csapat versengett ajvárkészítésben, végül a zsűri értékelése szerint aCicos Macos de la Ajvaros készítette a legjobb paprikakrémet. A bácskossuthfalvi csapat képviselheti i Belgrádban Topolya községet.

Szerdán a Rendezvények terén Megkezdődött a Topolyai Napok rendezvénysorozata az Ajvár-bajvívó karaván elnevezésű ajvárkészítő versennyel. Idén 11. alkalommal indult útjára az Ajvárbajvívó karaván, amely során Szerbia legjobb ajvárját, illetve annak készítőjét keresik.

A szervezők ajándékokkal és színes programokkal várták a versenyzőket és a helyszínre látogatókat.

A legtöbb csapat hagyományos módon a paprikákat forró tűzhely lapján megsütötték, ezt követően eltávolították a külső viaszos réteget, majd ledarálták a húsát.

Saša Srdić, a községi képviselő-testület elnöke nyitotta meg a rendezvényt. Željka Lopušina, a Községi Idegenforgalmi Szervezet megbízott igazgatója örömmel konstatálta, hogy szép számban jelentkeztek a felhívásra.

A karaván október 5-éig járja az országot, majd a rendezvény zárásaként a legjobb csapatok Belgrádban versenyezhetnek egymással.

A Topolyai Napok rendezvénysorozata ezzel megkezdődött, este a Vásártéri otthonban a topolyai helyi közösség tanácsának ünnepi ülését is megtartották.

Ma megtartják a községi képviselő-testület díszülését is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vajdasági magyar vállalkozó közösség kiemelt rendezvényét, a Connect&Grow szakmai konferenciát szeptember 19-20 között szervezik meg Palicson, a méltán világhírű magyar szecesszió egyik gyöngyszemének számító Vigadó épületében. A második alkalommal megrendezésre kerülő Connect&Grow konferencia a...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 15:14 ]
A Duna vízállása emelkedik Újvidéknél, jelenleg 140 cm, de csütörtökre várhatóan eléri a 186 cm-t is, hívja fel a figyelmet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. A Vajdaság Vizei (Vode Vojvodine) szakemberei figyelemmel kísérik a helyzetet, és szerintük egyelőre biztonságban vannak a folyó partján élők, ugyanis...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 11:26 ]
A hétvégén nem voltak kegyesek az égiek a muzslyaiak iránt, ugyanis a búcsú három napjának mindegyikén nagyon kevés olyan pillanat volt, amikor nem szemerkélt az eső. Ettől eltekintve a betervezett programok közül szinte alig maradt el valami. A Szűz Mária Szent Neve templomban négy napon keresztül ünnepi szentmiséket...
2024. SZEPTEMBER 15.
[ 22:40 ]
Beolvasás folyamatban