Vajdaság
Magyar segédje is lesz a újvidéki polgármesternek
Betűméret:             

Kinevezte két új segédjét Milan Đurić újvidéki polgármester. Egyikük, Madarász Áron a VMSZ soraiból érkezik.

Madarász szociológus, 1980-ban született Újvidéken. Korábban a helyi Mozaik TV-ben dolgozott, ahol a magyar nyelvű tájékoztatási műsorok szerkesztője volt.

2016-tól a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságon a civilek számára kiírt pályázatok lebonyolításával volt megbízva. A Korrupciómegelőzési Ügynökségnek leadott 2021. évi jelentése szerint a Forum kiadóház felügyelő bizottságának a tagja, szúrta ki a 021.

Életrajzában kiemeli, hogy különböző tanfolyamokon, szemináriumokon vett részt a nemek közötti egyenlőség, a kisebbségi csoportok tagjainak jogainak védelme és az európai integráció témakörében.

A polgármester másik helyettese a Szerb Haladó Párt soraiból került ki. Ő Maja Čeremidžić Šainović, aki Szarajevóban született és az újvidéki Bölcsészettudományi Karon szerb nyelv és irodalom szakon diplomált. Čeremidžić Šainović 2012 óta az önkormányzatnál van munkaviszonyban.

Madarász és Čeremidžić Šainović a távozó korábbi polgármester segédeket, a SNS soraiból választott Stanko Ljubičićet és a VMSZ-t képviselő Basnec Igort váltja. Ez utóbbi a negyberuházásokért felelős minisztérium államtitkára lesz.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nem kell attól tartani, hogy árvíz lesz Vajdaságban és Újvidéken, hangzott el ma a Vajdaság Vizei közvállalat árvízvédelmi központi raktárjában, ahova ellátogattak a városi és tartományi illetékesek. Amint azt Srđan Kružević, a Vajdaság Vizei közvállalat igazgatója elmondta: napi szinten követik a helyzet...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 17:42 ]
A Vajdaság Vizei közvállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a terepen a helyzet alakulását és megtesz minden hatáskörébe tartozó intézkedést, amelyet a jelenlegi vízállás megkövetel Vajdaság területén. „Minden vízgazdálkodási közvállalatot arra lett utasítva, hogy kísérje figyelemmel a hatáskörébe tartozó...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 20:49 ]
Vajdaság idei költségvetése a köztársaság költségvetésének mintegy öt százalékát teszi ki. Bár minden hét százalék alatti összeg alkotmányellenesnek minősül, sem a vajdasági hatóságok, sem az Alkotmánybíróság nem emelt szót a döntés ellen. Minden alkotmányos és jogi normát megsértettek. Az alkotmányban az...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 16:45 ]
Beolvasás folyamatban