Vajdaság
Vajdasági Vizei: Figyelemmel kísérjük a helyzetet, és készen állunk az árvízi védekezésre
Betűméret:             

A Vajdaság Vizei közvállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a terepen a helyzet alakulását és megtesz minden hatáskörébe tartozó intézkedést, amelyet a jelenlegi vízállás megkövetel Vajdaság területén.

„Minden vízgazdálkodási közvállalatot arra lett utasítva, hogy kísérje figyelemmel a hatáskörébe tartozó helyeken a helyzet alakulását. Ellenőrizze Vajdaság területén az összes kritikus helyet, tiltsa meg a járművek számára a közlekedést a töltéseken, és ellenőrizze az említett tilalom betartását" - áll a közleményben.

A Vajdaság Vizei és a vízgazdálkodási közvállalatok elegendő emberállománnyal és felszereléssel rendelkeznek ahhoz, hogy a várható helyzetekre reagáljanak. Az illetékes szolgálatok megkezdték a védekezéshez szükséges felszerelések és a munkaerő megszervezését az esetleges árvízveszély esetére.

- A szerbiai árvízvédelem készen áll a Közép-Európa felől érkező árhullám fogadására - jelentette ki Goran Puzović, a Szerbia Vizei Közvállalat igazgatója. Mint mondta, a Duna tetőzése szeptember 24 és 26-a között várható Szerbiában és ez a hullám mintegy hét napig fog tartatni az országban. Az előrejelzések szerint a vízszint a rendes és a rendkívüli értékek között fog mozogni, tehát nem várható nehéz helyzet és nem kell az Európában tapasztalható apokaliptikus forgatókönyvre számítani. A Vajdaság Vizei és a Szerbia Vizei közvállalatok szakemberei és felszerelése is terepen van már, és minden megelőző intézkedést megtesznek, hogy megvédjék a lakosok életét és vagyonát.

A Duna vízállása szeptember 24-e és 26-a között fog tetőzni, nem számítunk nagyobb problémára - erről számolt be Miloš Vučević a szerbiai válságtörzs ülését követően. A szerb miniszterelnök elmondta, hogy a becslések szerint a tetőzés egy hétig fog tartani. Vučević kiemelte, hogy a heves esőzések miatt a Duna vízszintje Bezdánnál, ahol a folyó belép az országba, négy méterrel fog emelkedni, ami rendes árvízvédelmi készültségi fokozatot jelent.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvadó só (*.*.144.156)
2024. SZEPTEMBER 17. [ 23:25 ]

A pénztárcánk tartalmának elcsatornázásához értenek a legjobban.


A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központja tanévnyitó ünnepségét és a diplomák átadását tartották ma Zentán. Az eseményet részt vett Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is. A tanárokat, hallgatókat és vendégeket üdvözölve Juhász hangsúlyozta a mezőgazdasági és...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 18:38 ]
Nem kell attól tartani, hogy árvíz lesz Vajdaságban és Újvidéken, hangzott el ma a Vajdaság Vizei közvállalat árvízvédelmi központi raktárjában, ahova ellátogattak a városi és tartományi illetékesek. Amint azt Srđan Kružević, a Vajdaság Vizei közvállalat igazgatója elmondta: napi szinten követik a helyzet...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 17:42 ]
Vajdaság idei költségvetése a köztársaság költségvetésének mintegy öt százalékát teszi ki. Bár minden hét százalék alatti összeg alkotmányellenesnek minősül, sem a vajdasági hatóságok, sem az Alkotmánybíróság nem emelt szót a döntés ellen. Minden alkotmányos és jogi normát megsértettek. Az alkotmányban az...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 16:45 ]
Beolvasás folyamatban