Vajdaság
Juhász: A hagyományos és az innovatív összekapcsolásában rejlik a mezőgazdaság jövője
Betűméret:             

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központja tanévnyitó ünnepségét és a diplomák átadását tartották ma Zentán. Az eseményet részt vett Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is.

A tanárokat, hallgatókat és vendégeket üdvözölve Juhász hangsúlyozta a mezőgazdasági és élettudományok gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatóságának jelentőségét, mivel ezek a területek biztosítják a stabil jövő alapjait.

„Ma, amikor diplomákat adunk át, nem csak az egyéni sikereket ünnepeljük, hanem a közösség, az intézmények, a tanárok, a diákok és a szülők közös erőfeszítéseit is a tudás megszerzésében. Az oktatás támogatása rendkívül fontos a vajdasági magyar közösség számára, különösen a mezőgazdasági és élettudományi területeken. A modern technológiák és kutatási eredmények alkalmazása a mezőgazdaságban és a környezetvédelemben kulcsfontosságú a fenntartható fejlődéshez, és ti, új diplomások vagytok azok, akik ezeket a változásokat valóra válthatjátok. Külön szeretnék gratulálni a kertészmérnöki, mezőgazdasági mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki diplomával rendelkező hallgatóknak” – mondta Juhász elnök, és hangsúlyozta a diplomások felelősségét abban, hogy megszerzett tudásukat a közösség és hazájuk javára fordítsák, áll az elnöki kabinet közleményében.

Juhász megerősítette abbéli meggyőződését, hogy ez az intézmény a jövőben is összeköti a múlt hagyományait a jövő innovációival, és a diákok új ismereteket szereznek majd, hogy fejlesszék Vajdaság mezőgazdasági és tudományos fejlődését.

A kertészeti tanulmányi program 1996 óta folyamatosan zajlik Zentán, kezdetben a Kertészek Egyesületének civil szervezetén keresztül, majd 2009-től a Pro Scientia Naturae Alapítvány révén. Jelenleg az Alapítvány két alap- (kertész és mezőgazdasági mérnök - BSc) és két mesterprogramot (vidékfejlesztési agrármérnök és kertészmérnök - MSc) szervez. Eddig több mint 532 vajdasági hallgató fejezte be sikeresen tanulmányait, akik többsége a megszerzett tudást családi gazdaságában vagy a térség mezőgazdasági vállalkozásaiban hasznosítja. Az oktatás részidős formában zajlik, ami lehetővé teszi a tanulmányok sikeres befejezését a családi és munkakötelezettségek mellett is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Nemzeti Tanács ülése előtt két nappal a székházban sajtótájékoztatót tartottak, melyen Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke ismertette a pénteki, 14. rendes ülésen megvitatásra váró napirendi pontokat. Az ülés összesen 119 napirendi pontból áll – nyilatkozta az újságíróknak Fremond Árpád...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 12:35 ]
Nem kell attól tartani, hogy árvíz lesz Vajdaságban és Újvidéken, hangzott el ma a Vajdaság Vizei közvállalat árvízvédelmi központi raktárjában, ahova ellátogattak a városi és tartományi illetékesek. Amint azt Srđan Kružević, a Vajdaság Vizei közvállalat igazgatója elmondta: napi szinten követik a helyzet...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 17:42 ]
A Vajdaság Vizei közvállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a terepen a helyzet alakulását és megtesz minden hatáskörébe tartozó intézkedést, amelyet a jelenlegi vízállás megkövetel Vajdaság területén. „Minden vízgazdálkodási közvállalatot arra lett utasítva, hogy kísérje figyelemmel a hatáskörébe tartozó...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 20:49 ]
Beolvasás folyamatban