Vajdaság
Jövőre már Szabadkáról is indul vonat Barba
Betűméret:             

Zoran Puzović, a Srbijavoz közlekedési és kereskedelmi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a nyári idényben több mint 85 ezer utas vette igénybe az Újvidék-Belgrád-Bar vasútvonalat.

Mint hozzátette, jövőre tervezik egy régi-új járat létesítését Bar és Szabadka között, ami évekkel ezelőtt már bejáródott útvonal volt a tenger felé.

„Az idei nyári szezonban, június 14-től szeptember 15-ig, több mint 85 ezer utas vette igénybe az Újvidék-Belgrád-Bar vasútvonalat, ez pedig növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest”, nyilatkozta a Tanjugnak Puzović.

Arra is emlékeztetett, hogy idén júniusban bevezették a napi járatot Újvidékről is, amely Bijelo Poljéig közlekedik, ahol az utasok a montenegrói vasutak vonatjaival folytatják útjukat Bar felé.

„Ez volt a harmadik útszakasz, amelyen bevezették a legújabb generációs FLIRT svájci vonatokat, melyek a legmagasabb szintű kényelmet biztosítják az utasoknak az utazás során”, mondta Puzović.

Elmondta azt is, hogy

a nemzetközi esti vonat, amely a hálókocsikkal és az autók szállításával további kényelmet biztosít az utasoknak, továbbra is egész évben közlekedik a Zimony-Bar-Zimony útvonalon.

„Jövőre egy járatot vezetünk be a Szabadka-Bar-Szabadka vonalon, ami a vajdasági utazók számára egy új eljutási lehetőséget kínál a tengerpart felé”, tette hozzá Puzović.

Becslése szerint a Belgrád-Bar vasútvonal felújítása jelentősen felgyorsítja az utazást, valamint javítja a vasúti összeköttetést Szerbia és Montenegró között.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az újvidéki városi környezetvédelmi igazgatóság közölte azoknak a nyerteseknek a nevét, akik a legtöbb műanyag palack újrahasznosítását segítették elő azzal, hogy elvitték azokat a visszaváltó automatákhoz. Újvidéken a város több pontján helyeztek ki visszaváltó automatákat: a Belgrád rakparton, a Szabadság...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 12:49 ]
A Magyar Nemzeti Tanács ülése előtt két nappal a székházban sajtótájékoztatót tartottak, melyen Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke ismertette a pénteki, 14. rendes ülésen megvitatásra váró napirendi pontokat. Az ülés összesen 119 napirendi pontból áll – nyilatkozta az újságíróknak Fremond Árpád...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 12:35 ]
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központja tanévnyitó ünnepségét és a diplomák átadását tartották ma Zentán. Az eseményet részt vett Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is. A tanárokat, hallgatókat és vendégeket üdvözölve Juhász hangsúlyozta a mezőgazdasági és...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 18:38 ]
Beolvasás folyamatban