Vajdaság
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ ellenzi a kötelező sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Szövetség a legkevésbé sem örül annak, hogy újra napirenden szerepel ez a kérdés – jelentette ki dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

A Vajdasági Magyar Szövetség ellenzi a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését – nyilatkozta kedden a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában dr. Pásztor Bálint. A VMSZ elnöke elmondta, a sorkatonaság 75 napos lenne és a párt a legkevésbé sem örül annak, hogy újra napirenden szerepel ez a kérdés.

Mint mondta, a VMSZ elnöksége és tanácsa szeptember 16-ai ülésén hosszasan vitázott a témáról, és arra jutottak, hogy a következő hónapokat arra fogják kihasználni, hogy olyan engedményeket próbáljanak elérni, amelyek magyar szempontból örvendetesek lehetnek, írja a Pannon RTV. A döntést megakadályozni nem tudják, lévén, hogy a köztársasági parlamentben a VMSZ képviselői nélkül is megvan a többség javaslat elfogadásához, hangsúlyozta a pártelnök.

Dr. Pásztor Bálint kiemelte, Szerbia területén nem fog háborúra sor kerülni, nem a koszovói helyzet miatt javasolja a kormány a sorkatonaság visszaállítását, hanem a regionális trendek miatt. "Értjük, hogy a szerb elnök miért javasolja a sorkatonaság visszaállítását, de a VMSZ azért nem örül ennek, mert az hozzájárulhat a helyi magyarság elvándorlásához", mutatott rá.

Azt, hogy a VMSZ nem támogatja a kötelező sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését, dr. Pásztor Bálint Miloš Vučević kormányfővel is közölte legutóbbi egyeztetésük alkalmával.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla (*.*.62.173)
2024. SZEPTEMBER 24. [ 17:02 ]

Ez oszt az asztalra csapott...


Szerdán tetőzhet a Duna Bezdánnál - illusztráció
2024. SZEPTEMBER 23.
[ 12:49 ]
Az újvidéki rendőrség őrizetbe vette azt a személyt, aki az internetre felkerült felvétel szerint egy épületről eltávolította a nemzeti lobogót, majd megtaposta és felgyújtotta azt, tájékoztatott a belügyminisztérium. „Az újvidéki rendőrség letartóztatta a 42 éves újvidéki M. M.-et, mert megtaposta és...
2024. SZEPTEMBER 21.
[ 16:28 ]
Gyorsan emelkedik a Duna vízszintje Szerbiában. A Bezdán és Apatin környéki nyaralók a legveszélyeztetettebbek. Újvidék is készül az árhullámra, de a Duna ott várhatóan nem éri el a rendkívüli árvízvédelmi határt. Dejan Vladiković vízügyi szakember az RTS-nek elmondta, az árhullám tetőzése szeptember 25-ére várható...
2024. SZEPTEMBER 21.
[ 11:10 ]
A nagybecskereki katolikus temetőben negyedik alkalommal gyűltek össze a magyar közösség tagjai, hogy megemlékezzenek az első világháborúban elesett katonákról, akik az egykori katonatemetőben nyugszanak, és négy éve állítottak méltó emlékhelyet nekik, mivel a katonatemető parcelláját régebben felszámolták. Jenovay...
2024. SZEPTEMBER 21.
[ 7:44 ]
Beolvasás folyamatban