Vajdaság
Zentán felújítják a Karjadi utat
Betűméret:             

Egy hónappal kezdődött el a Tisza-menti várost Oromparttal összekötő Karjadi út felújítása és jelenleg is javában zajlanak a munkálatok. Pénteken a zentai önkormányzat vezetőivel Tóth Zoltán tartományi mezőgazdasági segédtitkár is meglátogatta a munkálatokat.

A tartományi segédtitkár a jelenlévő újságíróknak elmondta, hogy az idei pályázatukon Zenta város is sikeresen részt vett és az ezen elnyert, teljes mértékben vissza nem térítendő 9,5 millió dináros támogatásból, illetve az önkormányzat önrészéből valósul meg a beruházás.

A Karjadi út felújítása egyébként 12 millió dinárba került. A kérdéses dülőutat 3,4 kilométeres távon újítják fel. Az útra egy cementes alap került, erre pedig zúzott követ, majd pedig aszfaltréteget húznak három méteres szélességben.

Tóth Zoltán elmondta, a mezőgazdasági titkárság évekre visszamenőleg folyamatosan támogatja a dülő- és határutak karbantartását, illetve azok felújítását és a sárlerázók kiépítését.

– A titkárság 2017 óta mintegy 2 milliárd dinár támogatást nyújtott az önkormányzatoknak, amiből több mint 600 kilométer dülőutat újítottak fel, emellett 11 kilométer sárlerázó épült ki – mutatott rá a tartományi politikus, majd hozzáfűzte, hogy az idei esztendőben 366 millió dinár támogatást biztosítottak az önkormányzatok részére.

A segédtitkár azt is megjegyezte, hogy a jövőben is hasonló kiírásokat jelentetnek meg, ugyanis nagyon fontos a mezőgazdasági termelők munkájának a támogatása.

Burány Hajnalka, Zenta polgármestere elmondta, hogy az út felújításával több éves problémát sikerült megoldaniuk, hiszen a mezőgazdasági termelők mindig is panaszkodtak, hogy egy kiadós esőzés után képtelenek megközelíteni a termőföldjeiket. A zentai polgármester szerint heteken belül végeznek a felújítással.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hétfőn kezdődött meg az Újvidék--Szabadka-gyorsvasút tesztelése, kedden pedig elindult az első járat, 50 kilométeres óránkénti sebességgel. „A tesztelés október 10-ig tart. Reméljük, november végére, vagyis év végéig megnyitjuk ezt a szakaszt a forgalom előtt”, nyilatkozta az RTS-nek Jelena Tanasković, a Szerbiai...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 16:25 ]
Ma megkezdődött az első többszintes kerékpárparkoló építése Újvidéken, az Újvidéki Tudományos és Technológiai Park (NTP NS) kezdeményezésére, de a projektet Újvidék város és a Parking servis közvállalat is támogatta. A többszintes kerékpárparkoló az újvidéki Tarcall-hegyi (Fruškogorska) utcában lesz, az NTP NS...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 15:13 ]
Az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás érdekében természetalapú megoldásokat vezetnek be és nyilvános tereket tesznek zöldebbé egy uniós támogatással induló projekt részeként Csongrádon, Szentesen, valamint két vajdasági településen, Topolyán és Kishegyesen – tájékoztatta a csongrádi önkormányzat az...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 8:30 ]
Beolvasás folyamatban