Vajdaság
Zenta: Személygépkocsit adományoztak a terepen dolgozó nővéreknek
Betűméret:             

A zentai és a hódmezővásárhelyi Rotary Klub tagjai egy személygépkocsival lepték meg a Zentai Egészségház terepes szolgálatának a munkatársait.

Bajusz Róbert, a nemzetközi humanitárius szervezet zentai klubjának az elnöke a Vajdaság Mának nyilatkozva elmondta, hogy egy korábbi adományátadáskor a zentai Egészségház jelezte, hogy nagy szükségük lenne egy olyan személygépkocsira, amivel könnyebben el tudnának látogatni a község településein élő krónikus betegekhez, várandós nőkhöz, illetve kismamákhoz.

A zentai Rotary Klub elnöke kiemelte, hogy a használt, de kiváló műszaki állapotban lévő Škoda típusú személygépkocsi megvásárlására szükséges pénzt a zentai Rotary Klub által szervezett jótékonysági bálakon befolyt adományokból gyűjtötték össze, emellett pedig a magyarországi partnerszervezetük tagjai is adományoztak e célra.

Kissné Urgyán Mária, a hódmezővásárhelyi Rotary Klub tagja elmondta, hogy a zentai klubbal ápolt kiváló kapcsolatukra és a szervezet szellemiségére tekintettel határozták el, hogy segítenek megvásárolni a személygépkocsit.

Bajusz Róbert a személygépkocsi kulcsát dr. Surján Gusztávnak, a Zentai Egészségház igazgatójának adta át, aki egyben megköszönte a rotarisoknak, hogy az adományukkal megkönnyítették a zentai terepes szolgálat munkáját.

Lengyel Krisztina, terepes nővér a hírportálunknak nyilatkozva elmondta, hogy a Rotary Klub adománya több szempontban is megkönnyíti a munkájukat, ugyanis ez idáig az egészségház laboratóriumának a munkatársaival osztották meg az autóhasználatot.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zentán felújítják a Karjadi utat - illusztráció
2024. SZEPTEMBER 27.
[ 19:35 ]
Hétfőn kezdődött meg az Újvidék--Szabadka-gyorsvasút tesztelése, kedden pedig elindult az első járat, 50 kilométeres óránkénti sebességgel. „A tesztelés október 10-ig tart. Reméljük, november végére, vagyis év végéig megnyitjuk ezt a szakaszt a forgalom előtt”, nyilatkozta az RTS-nek Jelena Tanasković, a Szerbiai...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 16:25 ]
Ma megkezdődött az első többszintes kerékpárparkoló építése Újvidéken, az Újvidéki Tudományos és Technológiai Park (NTP NS) kezdeményezésére, de a projektet Újvidék város és a Parking servis közvállalat is támogatta. A többszintes kerékpárparkoló az újvidéki Tarcall-hegyi (Fruškogorska) utcában lesz, az NTP NS...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 15:13 ]
Az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás érdekében természetalapú megoldásokat vezetnek be és nyilvános tereket tesznek zöldebbé egy uniós támogatással induló projekt részeként Csongrádon, Szentesen, valamint két vajdasági településen, Topolyán és Kishegyesen – tájékoztatta a csongrádi önkormányzat az...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 8:30 ]
Beolvasás folyamatban