Vajdaság
Újra Sakktivity Szabadkán: Megújulva tér vissza a világhírű vetélkedő
Betűméret:             

Egy év kihagyás után, október 12-én, szombaton 10 órakor a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában újraindul a világhírű játékos sakkvetélkedő, a Sakktivity.

Ismét visszatérnek a jól ismert játékok, de idén három új kihívással is készülnek a szervezők, továbbá izgalmas nyereményjátékok, egyedülálló látványtechnika, ünnepi sakktorta valamint fantasztikus zenei és hangaláfestések teszik majd igazán frenetikussá az eseményt.

„Az egyik kiemelt rendezvényem a Sakktivity. 2022-ben mivel nem tudtam tovább saját forrásból fenntartani a rendezvényt megszűnt, de a MNT felkérésére az idei évtől újból folytatom. Mint kiderült, sajnálatos módon a Sakktivity az egyetlen magyar nyelvű gyermekrendezvény Vajdaságban” - tájékoztatott Rózsa Zsombor szabadkai pedagógus, sakkmester.

A Sakktivity egy egyedülálló sakkos esemény, amely olyan játékos vetélkedőt kínál, amelyhez sakktudásra, ügyességre, gyorsaságra, logikára és kreativitásra is szükség van. A játékot Rózsa Zsombor alkotta meg és szervezi, és 2015 óta hagyományosan a Világsakkfesztivál napján kerül megrendezésre Szerbiában. Ez a világ első és egyetlen játékos sakkvetélkedője. A Sakktivity során 8 csapat, különböző települések képviseletében, 8 jól ismert csapatkapitány (sztár) vezetésével mérkőzik meg 8 játékban. A résztvevők 8. osztályos diákok, és minden csapat 8 tagból áll. Minden vetélkedő játék a sakk szabályaira épül, és egyedi kihívásokat kínál. Az eseményen minden évben különleges közös játék is megvalósul, ahol vajdasági ismert közszereplők alkotják a supergroup-ot, példát mutatva az összefogás erejéről.

Program:

09:00 – Érkezés és regisztráció
09:05 – Játékszabályok ismertetése és csapatértekezlet
10:00 – A csapatok ünnepélyes bemutatása (megnyító: Fremond Árpád MNT elnök)
10:20 – Bemelegítő Show
10:30 – Sakktivity játék
13:00 – Zabos Regina és Varga Iván koncert
13:30 – Ünnepélyes eredményhirdetés és sakk-torta szeletelés

További információt a Sakktivity Facebook-oldalán találják az érdeklődők.

A rendezvényt a magyar kormány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács, valamint számos magánvállalkozó támogatja.

Fehér Szilvia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Iskolai késelés Szabadkán - illusztráció
2024. OKTÓBER 18.
[ 17:14 ]
Ma ünnepelték meg a Ruma községhez tartozó Klenakon azt, hogy az Obedi-láp 150 éve számít védett területnek. A Vajdaság Erdői Közvállalat által szervezett ünnepségen jelen volt Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is, aki elmondta, hogy az elmúlt 150 év során, a politikai és társadalmi változások...
2024. OKTÓBER 18.
[ 13:07 ]
A belügyminisztérium (MUP) pályázatot írt ki a kamanci alapfokú rendőrképző központba jelentkezők számára. A MUP 85 olyan jelentkezőre számít, akik Újvidéken dolgoznának, ebből 55 rendőri, 22 közlekedési rendőri, 8 pedig határrendészi munkakörben. Összesen 1.500 jelentkezőt várnak a kamanci központba Szerbia...
2024. OKTÓBER 17.
[ 15:14 ]
Akkora az érdeklődés a topolyai Szármafesztivál iránt, hogy a szervezők már csak várólistára tudják felvenni a további nevezőket. Október 26-án számos kísérőprogrammal várják a topolyai vásártéren az érdeklődőket, nem csak a szármakedvelőket. Idén is lesz Szármafesztivál Topolyán. A minden évben sok ezer...
2024. OKTÓBER 17.
[ 13:06 ]
Beolvasás folyamatban