Vajdaság
Zomborban elrajtolt a Szerbián keresztül elnevezésű kerékpárverseny
Betűméret:             

Tegnap Zomborban nyitották meg a Szerbián keresztül elnevezésű nemzetközi kerékpárversenyt. Magul a versenyzők ma délben rajtoltak Zombor központjából. Összesen 21 országból érkeztek a kerékpárosok, 17 csapatot alkotva.

A verseny résztvevőinek három szakaszban lesz lehetőségük Újvidéken, Nagybecskereken és Požarevacon áthaladni. Dane Basta tartományi sport- és ifjúságügyi titkár a versenyzők fogadása alkalmával Zomborban kiemelte, hogy a tartományi kormány nagymértékben támogatja a kerékpározást, mert az sportos jellegén túl az egészséges életmód minden szegmensét is elősegíti.

- Azt szeretnénk, hogy Szerbia és Vajdaság előkelő helyet foglaljon el a kerékpáros világtérképen, és ezt megerősíti a külföldről érkezők növekvő száma mind ezen a versenyen, mind a többi általunk támogatott kerékpáros versenyen – mondta a titkár. A versenyen 21 ország kerékpár-versenyzői vesznek részt, 17 csapatra osztva, köztük több nemzeti csapat is. A Szerbián átívelő verseny három szakaszra oszlik, összesen mintegy 500 kilométert tesznek meg. A kerékpárosok a 150 kilométeres bevezető szakaszon Kljajićevón és Telecskán át Topolya, majd Kishegyes érintésével és Újvidék felé haladtak tovább. Újvidéken a délutáni órákban forgalomelterelésre lehet számítani. A második szakasz célját Nagybecskereken jelölték ki, az utolsó, egyben harmadik szakasz célja Požarevacon lesz kijelölve.

A Szerbián keresztül elnevezésű kerékpáros verseny a regionális, az európai és egyben a világméretű sportági együttműködést népszerűsíti. Egyben hozzájárul Szerbia jó hírének, pozitív imázsának terjesztéséhez a világban, és lehetővé teszi Szerbia természeti szépségeinek, turisztikai potenciáljainak bemutatását.

Térségünkben ez az egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező sportesemény. A verseny kitalálója és létrehozója Aleksandar Bugarski újságíró volt, az első futam 1939. május 22-én startolt az akkori Szerbiában. A verseny védnöke ekkor II. Petar Karađorđević király volt, az első győztesnek járó serleg pedig tiszta aranyból készült.

A Szerbián keresztül kerékpárverseny miatt október 11-én és 12-én ideiglenes forgalmi-rendváltozások lépnek életbe Újvidéken, illetve Vajdaság több településén. A verseny ideje alatt a forgalom irányítását és a biztonságot a közlekedési rendőrség biztosítja, ők folyamatosan figyelemmel kísérik a versenyzők előrehaladását, és szükség szerint intézkednek az útlezárások idejéről és feloldásáról.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Akkora az érdeklődés a topolyai Szármafesztivál iránt, hogy a szervezők már csak várólistára tudják felvenni a további nevezőket. Október 26-án számos kísérőprogrammal várják a topolyai vásártéren az érdeklődőket, nem csak a szármakedvelőket. Idén is lesz Szármafesztivál Topolyán. A minden évben sok ezer...
2024. OKTÓBER 17.
[ 13:06 ]
Egy éve még több száz illegális bevándorló élt a Horgoshoz közeli elhagyatott Kárász tanyán. A határsértők éjjelente innen indultak, hogy átjussanak a szögesdrót kerítéseken. Mára viszont már csak az eldobált energiaitalos dobozokból és állatmaradványokból lehet látni, hogy itt valamikor tömegek laktak. A tető...
2024. OKTÓBER 17.
[ 7:45 ]
Csütörtökön, október 17-én 17 órai kezdettel Topolyán tiltakozó megmozdulást helyeztek kilátásba. A Bűz és a Krivaja szennyezése ellen mottóval meghirdetett demonstrációt a bejelentés szerint a Panda Áruház előtt tartják meg. A szervezőként magát feltüntető bajsai Jelenért és Jövőért Környezetvédelmi Mozgalom...
2024. OKTÓBER 16.
[ 18:37 ]
Beolvasás folyamatban