Vajdaság
Juhász Bálint fogadta a Magyar Rektori Konferencia főtitkárát
Betűméret:             

Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta dr. Dubéczi Zoltánt, a Magyar Rektori Konferencia főtitkárát, akivel a szervezet soron következő üléséről tárgyalt, amely november 14-én és 15-én lesz Szabadkán és Újvidéken.

A megbeszélésen mindketten elégedettségüknek adtak hangot amiatt, hogy a magyarországi egyetemek és főiskolák rektorait tömörítő Magyar Rektori Konferencia ülését ismét Vajdaságban rendezik meg, továbbá, hogy az ülés második napján Újvidéken megtartják a közös magyar-szerb rektori fórumot is.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Rektori Konferencia ismét Vajdaságot választotta az ülés házigazdájának. A testület – amelynek nagyon nagy szerepe van a magyarországi oktatáspolitika kialakításában – ezzel ismételten megerősíti, hogy fontosak számára a határon túl élő nemzettársak is”, emelte ki Juhász a találkozón, amelyen részt vett prof. dr. Halasi Szabolcs rendkívüli egyetemi tanár, aki egyben a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző kar nemzetközi együttműködésért felelős dékánhelyettese is.

A Magyar Rektori Konferencia (MTK) a magyarországi egyetemek és főiskolák rektorait tömörítő szervezet, melynek fő célja a felsőoktatási intézmények közötti együttműködés elősegítése, az oktatás minőségének javítása, de fórumot biztosít a felsőoktatás kulcsfontosságú témáiról folytatott párbeszédhez, valamint képviseli az egyetemek és más felsőoktatási intézmények érdekeit a kormány és a nemzetközi szervezetek előtt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Nagy Bata Károly (*.*.213.193)
2024. OKTÓBER 17. [ 17:06 ]

Ha, ha - ez találó: "jó anyós lehetne belőle"! Mármint a 2xKarcsiból! Szerintem még arra sem való. . . Leírom, magyarul(!) az utolsó mondatát: "Trollkodó só, és egyebek írják meg ha kritizálni kívánnak, miben nincs igazam, vagy tévedtem (a helyesíráson kívül)." A szórenddel is baj van, de annyira már nem akartam belemélyedni. Egyébként, úgy általában semmiben sincs SOHA igaza, hisz 2xKarcsi mindig téves filmet néz, vagy a Cseh kettőt. . . Hagyjuk az emberkét, hadd fröcsögjön, úgy tűnik, más szórakozása nincs! A (sötét) lelke rajta.


Karcsi Karcsi (*.*.106.156)
2024. OKTÓBER 16. [ 22:16 ]

Trollkodo so es egyebek irjak meg ha kritizalni kivannak miben nincs igazam vagt tevedtem (a helyesirason kivul).


olvadó só (*.*.144.156)
2024. OKTÓBER 16. [ 20:18 ]

Szeretjük ezt a kétszerkarcsit, mert mindenhez ért, és mindenben kifogást keres. Jó anyós lehetne belőle.


XY (*.*.62.173)
2024. OKTÓBER 16. [ 19:04 ]

Ezek a Bálintok mutogatják magukat,játszák a szerepüket,persze nem ingyen.


Túlképzett paraszt (*.*.231.178)
2024. OKTÓBER 16. [ 15:04 ]

Az ilyen kommenteket sem érdemeltük meg, de felebarátian eltűrjük. Kisebb bajunk is magyobb annál, hogy rágódjunk rajta. (P.S. A kisebbségi szót így írják, Karcsi Testvér?)


Karcsi Karcsi (*.*.99.130)
2024. OKTÓBER 16. [ 10:51 ]

Max csak ilyen egyetemi tanitokepzoket erdemelnek meg a vajdasagi magyarok. A bosnyakoknak akik kevesebben vannak 2 egyetemuk van, a vajdasagi magyaroknak csak egy kar. Akkor csodalkozank hogy a magyar fiatalok elmennek? Ezek szerint allami alapitasu se anyanyelvi egyetem se kissebsegi kutatointezet a vajdasagi magyaroknak nem kell es nem erdelmlik...


Magyarkanizsa önkormányzata négynapos programsorozattal ünnepli a község napját október 17. és 20. között. 1686. október 20-án szabadult fel a török uralom alól a Szeged és Zenta közti terület, így Magyarkanizsa is. Ezt követően indulhatott újbóli fejlődésnek a vidék, ezért választották ezt a napon a község...
2024. OKTÓBER 16.
[ 12:57 ]
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) közölte, hogy a párt kezdeményezésére Adán kétnyelvű, szerb-magyar irányjelző táblákat helyeztek ki, a környező települések neveivel. A párt kiemelte, hogy ez egy újabb lépés a hivatalos nyelvhasználathoz való jog megvalósítása felé, tekintettel arra, hogy...
2024. OKTÓBER 16.
[ 11:06 ]
Két ember meghalt egy magyarkanizsai családi házban keletkezett tűzben, erősítette meg a belügyminisztérium (MUP) a Tanjugnak. A tűz egy 50 négyzetméteres családi házban ütött ki a Podgorica utcában. A tüzet reggel hatkor jelentették a zentai tűzoltóságnak. Eddig nem ismert, hogy mi okozta a tüzet, valamint az...
2024. OKTÓBER 16.
[ 9:43 ]
Beolvasás folyamatban