Vajdaság
Nagy érdeklődés előzi meg a Szármafesztivált
Betűméret:             

Akkora az érdeklődés a topolyai Szármafesztivál iránt, hogy a szervezők már csak várólistára tudják felvenni a további nevezőket. Október 26-án számos kísérőprogrammal várják a topolyai vásártéren az érdeklődőket, nem csak a szármakedvelőket.

Idén is lesz Szármafesztivál Topolyán. A minden évben sok ezer embert vonzó rendezvényt október 26-án, szombaton szervezik meg. Vajdaság egész területéről neveztek be csapatok, jelezték sokan részvételüket olyanok is, akik nem főznek majd. Elsősorban természetesen Topolyáról és a környező településekről, ezenkívül más községekből is vannak jelentkezők. Magyarországról is több csapat jelezte részvételi szándékát, ahogyan Horvátországból és Boszniából, valamint Romániából is minden évben érkeznek csapatok.

Idén is két kategóriában lehet versenyezni. A legnépszerűbb a klasszikus szárma kategória, amikor is savanyított káposztalevélbe csomagolják a húst, és van a különleges szárma kategória, amelyben szőlőlevélbe, spenótba vagy másba tekerik be a húst, s ebbe a kategóriába tartozik a vegetáriánus szárma is, amely hús nélkül készül.

A Szármafesztivál szervezői idén is gondoltak a gyerekekre: Nagy Karlo – Karlo Veliki bűvész szórakoztatja őket, emellett a legkisebbek számára külön koncerttel készülnek, itt lesz ugyanis Réka és Imi, akik gyerekdalokat adnak elő, később pedig az AcoustrinX zenekar fogja szórakoztatni a közönséget a legismertebb hazai és külföldi pop-rock slágerekkel. A Ravnica tamburazenekar, valamint a budapesti Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar is fellép.

Hatalmas az érdeklődés a rendezvény iránt, amint meghirdették, sokan jelentkeztek. A topolyai vásártér ugyan nem kicsi, de a főzőversenyre, valamint a gasztro- és kézműves vásárra sem tudnak már további jelentkezőket elfogadni. Várólistára tudnak csak jelentkezéseket fogadni, ha ugyanis valaki lemondja a részvételt, akkor a helyét a várólistás töltheti be. A belépés természetesen díjtalan mindenki számára. A község közvállalatai, az önkormányzat, a Művelődési Ház, a Topolyai Gazdakör, a Topolyai Termelők Egyesülete, a helyi közösség, az Origo egyesület, illetve számos magáncég is támogatja a rendezvény megszervezését.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) közölte, hogy a párt kezdeményezésére Adán kétnyelvű, szerb-magyar irányjelző táblákat helyeztek ki, a környező települések neveivel. A párt kiemelte, hogy ez egy újabb lépés a hivatalos nyelvhasználathoz való jog megvalósítása felé, tekintettel arra, hogy...
2024. OKTÓBER 16.
[ 11:06 ]
Két ember meghalt egy magyarkanizsai családi házban keletkezett tűzben, erősítette meg a belügyminisztérium (MUP) a Tanjugnak. A tűz egy 50 négyzetméteres családi házban ütött ki a Podgorica utcában. A tüzet reggel hatkor jelentették a zentai tűzoltóságnak. Eddig nem ismert, hogy mi okozta a tüzet, valamint az...
2024. OKTÓBER 16.
[ 9:43 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta dr. Dubéczi Zoltánt, a Magyar Rektori Konferencia főtitkárát, akivel a szervezet soron következő üléséről tárgyalt, amely november 14-én és 15-én lesz Szabadkán és Újvidéken. A megbeszélésen mindketten elégedettségüknek adtak hangot amiatt, hogy a...
2024. OKTÓBER 15.
[ 18:27 ]
Beolvasás folyamatban