Vajdaság
Az első 100 nap: Mérlegen Szabadka új városvezetésének eddigi munkája
Betűméret:             

Góli Csilla, Szabadka alpolgármestere és Gyivánovity Dániel, a városi képviselő-testület elnöke pénteken összegezte az első 100 nap eredményeit a Vajdasági Magyar Szövetség székházában.

A sajtótájékoztatón összefoglalták, milyen eredméyeket értek el július óta, illetve a jövőbeli tervekről is szót ejtettek.

„A VMSZ három prioritást határozott meg az előző mandátumban, illetve a kampány során, és ezeket a célkitűzéseket szeretné megtartani a mostani mandátumban is. Ez pedig a városmag megőrzése, Szabadka épített örökségének és identitásának megóvása. Palics fejlesztése és visszahelyezése Európa idegenforgalmi térképére, illetve a helyi közösségek arányos fejlesztése” – nyilatkozta Gyivánovity Dániel, a városi képviselő-testület elnöke.

A közvállalatok éves működési tervéről is szó esett. Elhangzott, hogy mind a 14 vállalat a tervekhez közeli eredményt valósított meg, és Szabadka költségvetésének a közvállalatok nyereségéből származó bevétele várhatóan több mint 55 millió dinár lesz.

A város jövőbeli terveit Góli Csilla ismertette:

„Prioritást élvez a Majsai híd lábához tervezett körforgalom mielőbbi kiépítése,az Y-ág autópályává való bővítése, illetve az Orom és Csantavér közötti útszakasz kiépítése.”

Emellett sportfejlesztésekben is godolkodnak - emelte ki az alpolgármester, ugyanis egy fedett jégpálya megépítésével egy évtizedes álom válna valóra Szabadkán.

A sajtótájékoztatón a Szabadkai Népszínház kapcsán elhangzott, hogy a főterem és a kamaraterem megkapta a használatbavételi engedélyt, de a koncertterem még nincs kész, ezért szerepel ez továbbra is a két párt közötti koalíciós szerződésben.

Fehér Szilvia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Akkora az érdeklődés a topolyai Szármafesztivál iránt, hogy a szervezők már csak várólistára tudják felvenni a további nevezőket. Október 26-án számos kísérőprogrammal várják a topolyai vásártéren az érdeklődőket, nem csak a szármakedvelőket. Idén is lesz Szármafesztivál Topolyán. A minden évben sok ezer...
2024. OKTÓBER 17.
[ 13:06 ]
Egy éve még több száz illegális bevándorló élt a Horgoshoz közeli elhagyatott Kárász tanyán. A határsértők éjjelente innen indultak, hogy átjussanak a szögesdrót kerítéseken. Mára viszont már csak az eldobált energiaitalos dobozokból és állatmaradványokból lehet látni, hogy itt valamikor tömegek laktak. A tető...
2024. OKTÓBER 17.
[ 7:45 ]
Csütörtökön, október 17-én 17 órai kezdettel Topolyán tiltakozó megmozdulást helyeztek kilátásba. A Bűz és a Krivaja szennyezése ellen mottóval meghirdetett demonstrációt a bejelentés szerint a Panda Áruház előtt tartják meg. A szervezőként magát feltüntető bajsai Jelenért és Jövőért Környezetvédelmi Mozgalom...
2024. OKTÓBER 16.
[ 18:37 ]
Beolvasás folyamatban