Vajdaság
Iskolai késelés Szabadkán (Frissítve)
Betűméret:             

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában pénteken egy nyolcadikos diák megkéselte osztálytársnőjét számítástechnika órán. Legfrissebb információk szerint a késelésben megsérült kislány fizikailag jól van, szakszerű ellátásban részesül.

"Az iskola az oktatási minisztérium utasításának megfelelően a válságeseményekre azonnal reagált, és saját hatáskörében lépéseket tett, és bevonta a külső védelmi hálózat intézményeit, amelyek ugyancsak azonnal reagáltak. Értesítették a sürgősségi szolgálatot, a Belügyminisztériumot, a Zombori Iskolaigazgatóságot és az Oktatási Minisztériumot” – áll az iskolának az N1 hírportálnak adott válaszában.

Mint azt az iskola szakmai szolgálata közölte, a jövő héttől és ameddig erre szükség van, az iskola pedagógusai és szakszolgálata minden tanulónak és pedagógusnak támogatást nyújt a válságesemény leküzdéséhez.

"Arra kérjük a nyilvánosságot és a médiát, hogy tartózkodjanak az álhírek terjesztéséről" - tette hozzá az iskola.

A Novosti nem hivatalos értesülése szerint a lány a karján és a lábán szenvedett sérüléseket, azonnal a szabadkai Közkórházba szállították, de élete nincs veszélyben.

“A fiam hívott, hogy jöjjek érte gyorsan, mert egy lányt megkéseltek, a többi gyerek pedig pánikba esett”, mesélte a lapnak az egyik szülő. Az iskolánál azonnal összegyűltek a szülők.

A szabadkai rendőrség megerősítette, hogy az incidens megtörtént, és az eset a szabadkai Felső Bíróság fiatalkorúakkal foglalkozó bírójának hatáskörébe tartozik. A subotica.com értesülései szerint a késelő fiú tette után elbújt az iskolában bújt el és nem akart azonnal előjönni, amikor a rendőrök felszólították.

Tavaly egyébként ugyanebben az iskolában egy diák halálosan megfenyegette a kémiatanárt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

1956-ra emlékeztek Horgoson  - illusztráció
2024. OKTÓBER 19.
[ 20:28 ]
A Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) pénteken közzétette a 2022 és 2052 közötti időszakra vonatkozó népesség-előrejelzéseit. A közép-forgatókönyv szerint Szerbia népességa 2052-re 5.224.762 főre csökken, ami körülbelül 1,5 milliós visszaesést jelent a 2022-es adatokhoz képest. Az előrejelzések 32...
2024. OKTÓBER 18.
[ 16:08 ]
Góli Csilla, Szabadka alpolgármestere és Gyivánovity Dániel, a városi képviselő-testület elnöke pénteken összegezte az első 100 nap eredményeit a Vajdasági Magyar Szövetség székházában. A sajtótájékoztatón összefoglalták, milyen eredméyeket értek el július óta, illetve a jövőbeli tervekről is szót...
2024. OKTÓBER 18.
[ 14:17 ]
Ma ünnepelték meg a Ruma községhez tartozó Klenakon azt, hogy az Obedi-láp 150 éve számít védett területnek. A Vajdaság Erdői Közvállalat által szervezett ünnepségen jelen volt Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is, aki elmondta, hogy az elmúlt 150 év során, a politikai és társadalmi változások...
2024. OKTÓBER 18.
[ 13:07 ]
Beolvasás folyamatban