Vajdaság
Magyarkanizsa: Nagyobb hangsúlyt kaptak a beruházások és nemzetközi projektek 
Az első 100 nap munkáját értékelte Fejsztámer Róbert polgármester 
Betűméret:             

Magyarkanizsán július 10-én alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület. Az elmúlt 100 nap munkájáról Fejsztámer Róbert polgármester adott összefoglalót szerdai sajtótájékoztatóján a községi tanács tagjainak jelenlétében. A sikeres pályázatokról, fejlesztésekről szólt, illetve több rendezvényről is.

- Az elkövetkező négyéves ciklust tervezve úgy gondoltuk, hogy megerősítjük azon szakemberi állományt, amely sikeresen koordinálhatja a beruházásokat és nemzetközi projekteket – mondta a polgármester rámutatva, hogy a tanácsnoki rendszerben ezért volt némi csere az előző ciklushoz viszonyítva.

- Úgy gondolom, hogy ez mindenféleképpen ahhoz fog hozzájárulni, hogy megerősödik a nemzetközi téren és a nagy beruházások terén kifejtett munka. Annyit még hozzáfűznék, hogy azért majdnem teljesen ugyanolyan a felállása az önkormányzatnak, mint amilyen korábban volt, merthogy a képviselő-testületnek az összetétele is majdnem teljesen ugyanolyan, mint amilyen a négy évvel ezelőtti volt: a 29 képviselőből 27 alkotja a koalíciót, mégpedig 19 VMSZ-es és 8 haladó képviselő. Mivel egy régi-új vezetésről van szó, megvan a folytonosság az önkormányzat munkájában, így nem is állt le az önkormányzat sem a választási folyamatban, sem a választások után, így azt mondhatom, folyamatos munkával telt az elmúlt 100 nap.

A nyári időszakban számos program volt a község területén, emelte ki a polgármester.

- A nyári közösségi programok mellett voltak falunapok, Adorjánon, Horgoson, Kishomokon, Völgyesen. Minden egyes településünknek megvannak a saját rendezvényei, saját falunapja, s ez az elkövetkezőkben is így fog maradni, hisz, mint ahogy eddig is, a költségvetésben szerepelnek a nagyrendezvények. Csak emlékeztetnék: ebben az időszakban volt a martonosi főzőverseny, a malomfesztivál, az oromiak világtalálkozója, a Kanizsafeszt, a Kukoricafesztivál, a kajakregatta, az Írótábor, a Szent István-nap és a községnap. Ezek az önkormányzati költségvetésben mind-mind külön tételsorként szerepelnek. Ebben az időszakban újraindítottuk és megerősítettük az ifjúsági otthonban lévő IT Hub-központ működését, így a fiataloknak és a fiatal vállalkozóknak is lehetőségük volt arra, hogy az informatika területén a legújabb trendekkel megismerkedjenek – foglalta össze Fejsztámer Róbert.

A közintézményekben is folyt az elmúlt száz napban a munka, így lehetőség volt különféle felújításokra is, mondta a polgármester, emlékeztetve, hogy az elmúlt időszakban a zeneiskolában, a horgosi általános Iskolában, a magyarkanizsai központi óvodában és a velebiti művelődési házban is voltak felújítások. Ez utóbbi teljesen átépült és megújult.

- Elindult a szociális felzárkóztatási program Horgoson, és ahogy arról már szó volt, ahogy megjelentek az IPA pályázatok eredményei, azokkal párhuzamosan a gyakorlatban is elindult két program. Az egyik az atlétikához, a másik pedig az asztaliteniszhez kötődik - emelte ki a polgármester hozzátéve, hogy időközben kilenc településen a mezei utakat is sikerült felújítani.

- Ami most aktuális hír, az szintén egy pályázathoz kötődő, mégpedig, hogy a hétvégén újraindul a mozi Magyarkanizsán. Bízom benne, hogy nagy lesz rá az érdeklődés, hiszen maga a mozi elindítása is egy sikeres pályázatnak köszönhető, ezen keresztül tudta beszerezni az önkormányzat a megfelelő technikai felszerelést a Cnesa intézmény számára. Történtek ebben az időszakban eszközbeszerzések, a Tiszamenti vízművekben különböző munkagépek és a munka hatékonyságát növelő eszközök lettek vásárolva. Természetesen azt is érdemes megemlíteni, hogy mindezen beruházások mellett a nemzetközi kapcsolatainkat is tovább mélyítettük, hiszen Szegeden és Strasbourgban is ebben a száz napban nemzetközi fórumokon képviseltük az önkormányzatot, és bízom benne, hogy egy kicsit öregbítettük is a község hírnevét - jelentette ki Fejsztámer Róbert, aki hasonlóan lendületes munkát vár az elkövetkező időszakra is.

- Bízom benne, hogy ez a 100 nap, egyféle tükre lesz az elkövetkező négyéves időszaknak. Bízom benne, hogy ez a tempó, a dolgozni akarás, ami jellemezte az első időszakot, folytatódni fog ugyanilyen lendülettel. Természetesen mindenféleképpen számítunk arra, hogy az intézmények, a civil szervezetek és a polgárok részéről továbbra is meglesz az a nagymértékű támogatás, ami megvolt a választások alkalmával is és megvolt magában az előző ciklusban is.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Száz napja nevezték ki az önkormányzati tisztségviselőket, így az elmúlt 100 nap munkáját értékelte Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere. Az önkormányzat épületében tegnap megtartott sajtótájékoztatón az elmúlt időszak történéseiről és a jövőbeli tervekről is szó esett. A polgármester...
2024. OKTÓBER 23.
[ 12:17 ]
A Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége (DSHV) szerdán közleményben tájékoztatott arról, miszerint a párt támogatja az EP új, horvát jelentéstevőjének kinevezését. "Tonino Picula, az új szerbiai jelentéstevő az Európai Parlamentben, felelősségteljesen fogja ellátni feladatát, és hozzájárul Szerbia európai...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:46 ]
Novembertől bevezetik a kétkukás rendszert Topolyán. Az önkormányzat a Komgrad Közvállalattal közösen szervezi meg a szelektív hulladékgyűjtést. Az újrahasznosítható hulladék begyűjtésére szolgáló kék kukák kiosztása folyamatban van. November 4-én megkezdik a szelektív hulladékgyűjtést. A Komgrad Kommunális...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:10 ]
Beolvasás folyamatban