Vajdaság
Palics: Tisztelgés az ’56-os hősök előtt
Betűméret:             

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 68. évfordulójára emlékeznek Vajdaság-szerte.

A palicsi Nagyparkban, az ’56-os emlékmű megkoszorúzásával kezdődött a Vajdasági Magyar Szövetségnek az 1956-os forradalom 68. évfordulója alkalmából szervezett központi ünnepsége, amely a kora esti órákban a szabadkai Népszínház Jadran színpadán ünnepi beszédekkel és műsorral folytatódik.

Magyarország kormányának képviseletében Barthel-Rúzsa Zsolt, Magyarország Honvédelmi Minisztériumának államtitkára, Csallóközi Eszter szabadkai főkonzul illetve Pálinkás Gábor, Magyarország Belgrádi Nagykövetségének első beosztottja helyezték el az emlékezés virágait.

A VMSZ nevében dr. Pásztor Bálint elnök és Juhász Bálint, a VMSZ Intéző Bizottságának elnöke koszorúzott. Fremond Árpád, az MNT elnöke, Rigó Pál Zsófia alelnök és Sárközi István, a Végrehajtó Bizottság elnöke a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében helyezte el az emlékezés virágait.

Szabadka város önkormányzatának és a VMSZ városi szervezetének nevében Góli Csilla alpolgármester és Gyivánovity Dániel, a városi képviselő-testület elnöke koszorúztak.

Az emlékezés virágait a továbbiakban intézményvezetők, helyi önkormányzatok és a VMSZ helyi szervezeteinek a képviselői helyezték el.

A VMSZ központi megemlékezése 18 órakor folytatódik a Jadran színpadon, ahol Lobogó jegények címmel ünnepi műsort tartanak Ralbovszki Csaba rendezésében. Beszédet mond Barthel-Rúzsa Zsolt, Magyarország Honvédelmi Minisztériumának államtitkára és dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Fehér Szilvia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsán július 10-én alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület. Az elmúlt 100 nap munkájáról Fejsztámer Róbert polgármester adott összefoglalót szerdai sajtótájékoztatóján a községi tanács tagjainak jelenlétében. A sikeres pályázatokról, fejlesztésekről szólt, illetve több rendezvényről...
2024. OKTÓBER 23.
[ 11:56 ]
A Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége (DSHV) szerdán közleményben tájékoztatott arról, miszerint a párt támogatja az EP új, horvát jelentéstevőjének kinevezését. "Tonino Picula, az új szerbiai jelentéstevő az Európai Parlamentben, felelősségteljesen fogja ellátni feladatát, és hozzájárul Szerbia európai...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:46 ]
Novembertől bevezetik a kétkukás rendszert Topolyán. Az önkormányzat a Komgrad Közvállalattal közösen szervezi meg a szelektív hulladékgyűjtést. Az újrahasznosítható hulladék begyűjtésére szolgáló kék kukák kiosztása folyamatban van. November 4-én megkezdik a szelektív hulladékgyűjtést. A Komgrad Kommunális...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:10 ]
Beolvasás folyamatban