Vajdaság
MTTK: Várják a jelentkezőket az új mesterképzésre
Betűméret:             

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK) várja a jelentkezőket a kommunikátor mesterképzésre. Azok pályázhatnak, akik az MTTK-n vagy hasonló szakirányon végezték el az alapképzést, és 240 ECTS ponttal rendelkeznek. Jelentkezni ma, azaz október 28-án lehet a jelentkezes@magister.uns.ac.rs e-mail-címen vagy személyesen a Strossmayer u. 11.szám alatt.

Az elsődleges rangsort október 29-én, a véglegeset pedig október 31-én teszik közzé, míg az iratkozásra november 4-én kerül sor – olvasható az egyetem honlapján.

A két féléves képzésre azok iratkozhatnak be, akik az alapképzések közül okleveles kommunikátor, újságíró, illetve média tanulmányi (kommunikáció és média, menedzsment és média) szakok valamelyikén szereztek oklevelet. Természetesen azok is pályázhatnak, akik más szakirányon végeztek, de nekik különbözeti vizsgát kell tenni. Azok a jelentkezők, akik pedig külföldön végezték el az alapképzést, a diploma honosítása után pályázhatnak a mesterképzésre – tájékoztatott dr. Kovács Elvira, az MTTK akkreditációért felelős dékánhelyettese.

A mesterképzésre összesen 20 hallgató iratkozhat be. Közülük 10-en a költségvetés terhére, 10-en pedig önköltségen végezhetik el tanulmányaikat – áll ugyancsak az MTTK oldalán.

A tandíj 80 ezer dinár, amelyet négy részletben lehet kifizetni. Az iratkozási díj 5000 dinár.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, diploma és a melléklet fénymásolata (az eredeti felmutatásával). Azoknak a hallgatóknak, akik nem okleveles kommunikátor szakon végeztek és még nem kapták meg az oklevélmellékletet, jelentkezéskor kötelezően be kell adniuk az igazolást a letett vizsgáikról.

A jelöltek rangsora az alapképzésen elért átlagosztályzat alapján alakul ki. Ha két vagy több jelölt azonos pontszámot ér el, akkor az alapképzés időtartama dönti el a rangsort: az a jelentkező élvez előnyt, aki rövidebb idő alatt végezte el tanulmányait. A beiratkozásra azok a jelöltek jogosultak, akik a rangsorolt listán a beiratkozási keretszámon belül helyezkednek el.

A jelölt fellebbezhet a pályázat törvényessége, illetve a ranglista ellen 36 órával az előzetes ranglista kihirdetése után. A fellebbezést a Felvételi Bizottság véleményezi, és ennek alapján a dékán legfeljebb 24 órán belül határozatot hoz a fellebbezéssel kapcsolatban.

A részletes pályázati felhívás megtalálható a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar honlapján: https://magister.uns.ac.rs. További információkat a 024/624-401-es telefonszámon lehet kérni.

Fehér Szilvia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara tartott rendelést és szűrést október 24-e és 26-a között az Észak-Vajdaság területén élő, központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő gyermekek és felnőttek számára Zentán. A Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központban megrendezett tanácsadáson és szűrésen...
2024. OKTÓBER 26.
[ 18:22 ]
A délután folyamán súlyos közlekedési baleset történt Bácsföldvárnál, az Óbecse felé vezető hídon. A 192_rs az Instagramon közölt fotókat az esetről. A felvételek alapján egy teherautó és egy személygépkocsi ütközött frontálisan, a balesetben az autó eleje a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A baleset...
2024. OKTÓBER 26.
[ 17:14 ]
A bejelentések szerint a gyorsvasút Újvidék és Szabadka közötti szakaszán az első utasok november 24-től utazhatnak majd. A Deutsche Bahn, vagyis Németország állami vasúttársasága és a Szerbiai Vasutak minden szükséges tesztelést elvégzett, és a vasútvonal teljesen biztonságos a közlekedésre – emelte ki Jelena...
2024. OKTÓBER 26.
[ 9:11 ]
Beolvasás folyamatban