Vajdaság
Szabadka: Megnyílt a forgalom előtt a Majsai híd
Betűméret:             

Tíz hónap után hétfő délelőtt megnyílt a forgalom előtt Szabadkán a felújított Majsai híd, amely közlekedés szempontjából a város egyik fontos pontja.

A felüljárót tavaly december 22-én zárták le a forgalom elől, azóta zajlott az új felüljáró építése. A teljesen új híd most tulajdonképpen összeköti a központot és a Vasutas helyi közösséget, valamint a Makkhetes helyi közösséget.

A beruházást a Belgrád-Budapest gyorsvasút kiépítésének keretében végezték. A híd megnyitását először augusztus végére ígérték, majd október 15-re halasztották. Két héttel ezelőtt több helyen hiányzott még a korlát a gyalogosforgalmi részen, a hiányosságok viszont mára megoldódtak. Gyalogjárdát és kétsávos utat alakítottak ki a felüljárón.

A Majsai út felől érkezők azonban közlekedjenek továbbra is óvatosan, mert bár az építkezéseket megelőzően szó volt arról, hogy az új felüljáró íve az eddigiekhez képest kevésbé lesz éles, ám a jelek szerint ezt nem sikerült megvalósítani. Az ígéretek szerint a közlekedésügyi minisztérium, és a városvezetés is prioritásként kezeli az ügyet, és mindent meg fognak tenni azért, hogy a Vasutas-település felőli részen hamarosan körforgalom legyen.

A Majsai hidat egyébként ugyanazon az íven építették meg, mint amelyen 1912-ben eredetileg is épült. Az új híd alkamlas a megnövekedett forgalom elvezetésére a szabadkaiak legnagyobb örömére.

Fehér Szilvia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara tartott rendelést és szűrést október 24-e és 26-a között az Észak-Vajdaság területén élő, központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő gyermekek és felnőttek számára Zentán. A Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központban megrendezett tanácsadáson és szűrésen...
2024. OKTÓBER 26.
[ 18:22 ]
A délután folyamán súlyos közlekedési baleset történt Bácsföldvárnál, az Óbecse felé vezető hídon. A 192_rs az Instagramon közölt fotókat az esetről. A felvételek alapján egy teherautó és egy személygépkocsi ütközött frontálisan, a balesetben az autó eleje a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A baleset...
2024. OKTÓBER 26.
[ 17:14 ]
A bejelentések szerint a gyorsvasút Újvidék és Szabadka közötti szakaszán az első utasok november 24-től utazhatnak majd. A Deutsche Bahn, vagyis Németország állami vasúttársasága és a Szerbiai Vasutak minden szükséges tesztelést elvégzett, és a vasútvonal teljesen biztonságos a közlekedésre – emelte ki Jelena...
2024. OKTÓBER 26.
[ 9:11 ]
Beolvasás folyamatban